Σελίδες

20 Οκτ 2010

Αυτό που ενδιαφέρει τα αφεντικά των ΜΜΕ είναι να μη δημιουργηθεί κλίμα γενικευμένης απείθειας και ανυπακοής

Τσακίστε τους! Εφαρμόστε το νόμο!
 Να επιβληθεί η τάξη! 
Εν χορώ και με μίσος που ξεχειλίζει, τα αστικά ΜΜΕ κραυγάζουν να κατασταλεί η ανταρσία των καταστηματαρχών να μην εφαρμόσουν το νόμο για το κάπνισμα. «Ούτε τον απλούστερο νόμο που σκοπό έχει την προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να εφαρμόσει το δύσμοιρο ελληνικό κράτος. 
Πώς αλήθεια θα επιτύχει άλλα κι άλλα, πιο σύνθετα και πιο απαιτητικά;», αναρωτιέται με νόημα στο πρωτοσέλιδο σχόλιό του το «Βήμα». 
Στο ίδιο μήκος η «Καθημερινή»: «Αν η κυβέρνηση σέβεται στοιχειωδώς τη δημοκρατία, οφείλει να απαντήσει άμεσα στην "ανταρσία" των καταστηματαρχών εφαρμόζοντας το νόμο μέχρι κεραίας... Η ανομία δεν μπορεί να γίνεται κανόνας σε αυτήν τη χώρα», γράφει με ασυγκράτητη οργή στο κύριο άρθρο της. 
Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που ενδιαφέρει τα αφεντικά των ΜΜΕ είναι να μη δημιουργηθεί κλίμα γενικευμένης απείθειας και ανυπακοής που θα βάλει βόμβα στα θεμέλια της καθεστηκυΐας τάξης. 
Πρέπει, λοιπόν, να αποκεφαλίζεται κάθε κατηγορία εργαζομένων ή αυταπασχολουμένων που σηκώνουν κεφάλι επειδή πλήττονται από την κρίση και την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. 
Διαφορετικά, ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί κάποια «ρωγμή» που να αποτελέσει την αρχή του τέλους τους. 
Γι' αυτό το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας (κυβέρνηση - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΜΜΕ) ορμάνε να κατασπαράξουν κάθε κλάδο εργαζομένων ή αυτοαπασχολούμενων που βγαίνει στους δρόμους του αγώνα.
 Η επίθεση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία από τη συμμαχία εργατικής τάξης -αυτοαπασχολουμένων - φτωχών αγροτών με ξεκάθαρο τη ρήξη με τα μονοπώλια και ορίζοντα τη λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου