Σελίδες

13 Οκτ 2010

«πατριωτική κωμωδία»

ΒΡΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝΕ! Αν πει «συγνώμη» ο Γ. Παπακωνσταντίνου που ενέπλεξε τον Καραμανλή με τις δηλώσεις Γιούνκερ και ο Κ. Καραμανλής «απολογηθεί» γιατί «παρέδωσε τη χώρα στη διαφθορά» τότε σωθήκαμε.
Λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας, θα φτιάξει η ζωή μας, θα χαμογελάσουμε με αισιοδοξία και γενικώς θα ευτυχήσουμε.
Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να εφαρμόζει το μνημόνιό του, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να μας δουλεύει λέγοντας ότι είναι κατά του μνημονίου και όλοι θα περνάμε καλά.
Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να μαζεύουν κέρδη (παρά την κρίση), οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να χάνουν δικαιώματα και να φορολογούνται (επειδή υπάρχει κρίση) και η ζωή θα τσουλάει όμορφα.
ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ το ...πατριωτικό ελληνικό καταναλωτικό κίνημα μας έλειπε. Αυτή η υποτιθέμενη τάση που λέει ότι πρέπει να καταναλώνουμε «ελληνικά προϊόντα» για να στηρίξουμε την «ελληνική οικονομία»...
Μόνο που η ... «ελληνική οικονομία» με την τρέχουσα έννοια (δηλαδή οι επιχειρηματίες) μάλλον έχουν άλλη γνώμη για τα πράγματα.
Εκτός αν από ...πατριωτισμό οι Ελληνες εφοπλιστές κατασκευάζουν τα πλοία τους στην Ασία, οι μεγαλέμποροι εισάγουν τα «ελληνικά» προϊόντα τους από χώρες που ανθεί η παιδική εργασία και οι εργοστασιάρχες μετακομίζουν σε χώρες με χαμηλά μεροκάματα.
Η «πατριωτική κωμωδία» καλά κρατεί αυτό τον καιρό και ολοένα διευρύνεται με - υποτίθεται - νέες ιδέες που όμως έχουμε πολλές φορές δει στο παρελθόν.
Μέχρι και τον προϋπολογισμό ...«πατριωτικό» τον βαφτίσανε και ζητούν την υπερψήφισή του για «εθνικούς» λόγους.
Μιλάμε για τον ίδιο προϋπολογισμό που μειώνει κονδύλια στα ελληνικά νοσοκομεία, στα ελληνικά σχολεία, στα ελληνικά νοικοκυριά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου