Σελίδες

18 Οκτ 2010

Εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει. Ρωτήθηκε ο υποψήφιος του ΣΥΝ Αλ. Μητρόπουλος τι θα κάνει ο συνδυασμός του στο δεύτερο γύρο, αν δεν περάσει, και δεν είχε κανένα πρόβλημα να απαντήσει. Δεν προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το συνηθισμένο που λένε οι αστοί πολιτικοί σ’ αυτές τις περιπτώσεις («εμείς θα είμαστε σίγουρα στο δεύτερο γύρο, γι’ αυτό και δεν απαντούμε σε υποθετικές ερωτήσεις»). Υπήρξε σαφέστατος: «Με τις απόψεις μας και τις δηλώσεις μας θα κατευθύνουμε τους πολίτες στις επιλογές εκείνες που πάντα θα δείχνουν την αγωνία της κοινωνίας για τη συνεύρεση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας».
Μ’ άλλα λόγια, αν το δίδυμο είναι Σγουρός-Δημαράς, θα καλέσουν για υπερψήφιση του Δημαρά. Αν το δίδυμο είναι Σγουρός-Κικίλιας, θα προτείνουν Σγουρό. Σε κάθε περίπτωση ΠΑΣΟΚ, δηλαδή.
ΥΓ1: Λίγη ώρα πριν τη συνέντευξη Μητρόπουλου, σε δική του συνέντευξη (Real FM) ο Τσίπρας χαρακτήριζε τον Δημαρά «εκλεκτό της κας Μπακογιάννη»! Εμείς ποιον να πιστέψουμε, όταν μάλιστα ο Μητρόπουλος αυτοπροσδιορίζεται ως «Πασοκικός αντιμνημονιακός»;
ΥΓ2: «Δεν θα συνεργήσουμε, ώστε μια ελπιδοφόρα μεταρρύθμιση σαν τον “Καλλικράτη” να καταστεί όργανο της δημοσιονομικής επιτήρησης των δανειστών μας, όπως προδιαγράφεται με σαφείς δεσμεύσεις στο μνημόνιο», δήλωσε στον «Κόσμο του Επενδυτή» ο Αλ. Μητρόπουλος. Τέτοιον ύμνο στον αντιλαϊκό, φορομπηχτικό και αντεργατικό «Καλλικράτη» ούτε ο εμπνευστής του Ραγκούσης δεν θα τον έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου