Σελίδες

9 Οκτ 2010

Ευχαριστίες στον κ. Παπανδρέου


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας πρέπει να δώσουμε όλοι τον αγώνα, για να κερδίσουνοι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ (...) Και συμφωνώ απόλυτα με όλους όσοι λένε ότι οι εκλογές στις 7 Νοεμβρίου είναι πολιτικές (...). Γι' αυτό και ζητώ από όλους - και ξέρω ότι θα το κάνετε - να παλέψετε μέχρι την τελευταία ώρα, δίπλα σε όλους τους υποψηφίους, τους οποίους στηρίζουμε».
*
Αυτά είπε προχτές ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύουμε ότι κατόπιν της παραπάνω τοποθέτησης πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Παπανδρέου.
Ειλικρινά!
Γιατί ο άνθρωπος μίλησε, πραγματικά, τη γλώσσα της αλήθειας.

Και τι είπε; Είπε ότι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «υπερκομματικοί» και... «υπερκόσμιοι»,
δεν είναι παρά τσαρλατάνοι! Είναι δημαγωγοί! Είναι «μαυρογιαλούροι»!
*
Ο κ. Παπανδρέου μας ξεκαθάρισε, με ευθύτητα και παρρησία, ότι οι εκλογές που έρχονται δεν είναι για το «τοπικό», για το «ειδικό», για το «επιμέρους».
Είναι όπως το είπε: Εκλογές πολιτικές!
*
Τα παπαγαλάκια ισχυρίζονται, ψευδώς, ότι άλλο (μπα!) η πολιτική που ακολουθείται στη χώρα και «άλλο» η πολιτική που ακολουθείται στις 13 περιφέρειες και στους 370 δήμους που... αποτελούν τη χώρα!
Αλλά ο κ. Παπανδρέου τους αφαίρεσε και το τελευταίο φύλλο συκής (ενίοτε το παθαίνουν αυτό οι παπαγάλοι από τα αφεντικά τους).
*
Γι' αυτό, λοιπόν, την ώρα που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα «παλεύουν μέχρι την τελευταία ώρα» για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ,
ο λαός δεν έχει παρά να σκεφτεί
- και να πράξει αναλόγως στην κάλπη -
ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ (επίσημοι, και «ανεπίσημοι», νομιμόφρονες και «αντάρτες»), σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε δήμο, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι τους μαζί, εκπροσωπούν όλα εκείνα για τα οποία τους στηρίζει ο κ. Παπανδρέου:
Εκπροσωπούν την πολιτική που κόβει μισθούς και συντάξεις, εκπροσωπούν την πολιτική που κόβει δώρα και αποζημιώσεις απολυμένων, εκπροσωπούν το ΔΝΤ, εκπροσωπούν το «καλό κουράγιο Ελληνες» του Ολι Ρεν, εκπροσωπούν το «όλοι μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου.
Ναι, ο κ. Παπανδρέου έχει δίκιο.

1 σχόλιο: