Σελίδες

15 Οκτ 2010

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παραχωρούν 50 στρέμματα στην Εκκλησία

ΔΗΜΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την πλήρη παράδοση μιας μεγάλης έκτασης γης, περίπου 50 στρεμμάτων, στα επιχειρηματικά - επενδυτικά σχέδια της Εκκλησίας, αποφάσισαν οι παρατάξεις που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στο Δήμο Μυγδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Με τη μόνη αρνητική ψήφο να προέρχεται από την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δέχθηκε το αίτημα της ενορίας Αγίου Αθανασίου να παραχωρηθεί στη Μητρόπολη Λαγκαδά έκταση 40 με 50 στρεμμάτων, στον ορεινό όγκο της περιοχής Λητής, για την ανέγερση Συνεδριακού Κέντρου, εγκαταστάσεων φιλοξενίας συνέδρων, χώρων πολλαπλών χρήσεων και άλλων εγκαταστάσεων.
Η έκταση αποτελεί, κυριολεκτικά, «φιλέτο». Βρίσκεται στην ορεινή τοποθεσία «Πολυβολεία», απ' όπου ο επισκέπτης έχει θέα όλη την πεδιάδα του Λαγκαδά και το Θερμαϊκό κόλπο. Να σημειωθεί πως η απόφαση πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πως από το νέο χρόνο ο Δήμος Μυγδονίας θα ενταχθεί - σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» - μαζί με τους άλλους όμορους δήμους της περιοχής στο διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου.
Ετσι, μια τέτοια απόφαση, δεν είναι καθόλου «αθώα» ως προς το χρόνο που λαμβάνεται, αφού σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» σχηματίζονται μεγαλύτεροι δήμοι, με μεγαλύτερη έκταση, μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη, ευνοώντας επενδυτικές δραστηριότητες, όπως αυτή που προωθεί η Εκκλησία στο νέο Δήμο Ωραιοκάστρου.
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με όσα είπε στον «Ρ» η Ε. Ατζέμη, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, όπως προέκυψε από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με βάση τα όσα παραδέχθηκε η ίδια η διοίκηση, η έκταση αυτή των 40-50 στρεμμάτων δεν έχει καν ξεκαθαρισμένο καθεστώς, τόσο ως προς την ιδιοκτησία, όσο και ως προς τη χρήση. Δεν είναι, δηλαδή, γνωστό αν ανήκει στο δήμο ή αν υπάρχουν και μικροϊδιοκτησίες, ενώ επιπλέον δεν είναι ξεκαθαρισμένο αν πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο ή για αναδασωτέο. Παρ' όλα αυτά, η διοίκηση του δήμου (ΝΔ) και ο ίδιος ο δήμαρχος Α. Γαβότσης, και εκ νέου υποψήφιος για το διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου, μαζί με την παράταξη της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) έσπευσαν να «περάσουν» αυτή την απόφαση, με την αιτιολογία ότι οι ενστάσεις θα ξεκαθαριστούν στην πορεία! Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, το συνεδριακό κέντρο που θα κατασκευαστεί θα φιλοξενεί δραστηριότητες παγκοσμίου εμβέλειας, με το σχετικό, φυσικά, αντίτιμο.
«Πρόκειται για την παραχώρηση μιας εξαιρετικής έκτασης», τόνισε στον «Ρ» ο Αγγελος Θεμελής, υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη είναι ένα καλό όπλο, όπου οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δε θα περάσουν», επισήμανε. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωραιοκάστρου, όπου σημειώνεται: «Ενας δρόμος υπάρχει για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά και να μη χαριστούν δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις σε επιχειρηματίες και Εκκλησία. Είναι η μαζική κινητοποίηση του εργαζόμενου λαού. Το μαύρισμα του κ. Γαβότση και όσων υπερψήφισαν την απόφαση, αλλά και όλων αυτών των παρατάξεων που έχουν ποικίλους δεσμούς με την Εκκλησία και τους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου