Σελίδες

13 Οκτ 2010

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕ 4 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!

ΔΥΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
ΜΕ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ! 
    Τέσσερις εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργίατραυματίστηκαν από πυρκαγιάπου ξέσπασε στις 07:28 το πρωί της Τετάρτης. Οι τέσσερις εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Οι δύο εκ των τεσσάρων τραυματιών, βρίσκονται δυστυχώς σε κρίσιμη κατάστασηκαθώς έχουν εγκαύματα σε ποσοστό 85% και 35%.
    Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν σύρμα, το οποίο συγκρατούσε χωνί με λάδι και γράσο έσπασε με αποτέλεσμα το χωνί να πέσει στο έδαφος. Λόγω των εύφλεκτων υλικών ξέσπασε πυρκαγιά η οποία γρήγορα εξαπλώθηκε.
    Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο κατόπιν σχετικής επέμβασης της πυροσβεστικής.

   Η συγκεκριμένη εργατική τραγωδία, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των τραγικών συμβάντων, τα οποία κοστίζουν τη ζωή αλλά και προκαλούν μόνιμες συχνά βλάβες σε εκατοντάδες εργαζόμενους κάθε χρόνο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και μια πρόχειρη δημοσιογραφική εξέταση των σχετικών συμβάντων αποκαλύπτει την απόλυτη ευθύνη των εργοδοτών, οι οποίοι δεν τηρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας προκειμένου να μειώνουν τα σχετικά κόστη. Φυσικά τις περισσότερες φορές επικρατεί η ατιμωρησία ή το «πέσιμο στα μαλακά» για τουςεγκληματικώς «αμελείς» εργοδότες.

   Τα ακριβή αίτια και συνθήκες του συγκεκριμένου συμβάντος πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και να μην υποστούν τη συνήθη σε όλους μας «υποβάθμιση»Δεν αρκεί μόνο η αποζημίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους, αλλά και η παραδειγματική τιμωρία των τυχόν υπευθύνων (εργοδοσία αλλά και προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών).
από : ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου