Σελίδες

6 Οκτ 2010

Συνέπεια, αξιοπιστία, ειλικρίνεια! (1)

Στις 15 Απρίλη του 2008 διοργανώθηκε από εργαζόμενους και φορείς του Πειραιά συγκέντρωση - συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού από την κυβέρνηση της ΝΔ στην «Cosco».
*
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοδευόμενος από τον νυν εκλεκτό του για τη δημαρχία του Πειραιά Γ. Μίχα,
όταν προσήλθε στο χώρο της εκδήλωσης, δήλωσε:
***
«Η Νέα Δημοκρατία έχει βρει μία πατέντα: Ο,τι πιο κερδοφόρο,ό,τι πιο προσοδοφόρο, ό,τι πιο στρατηγικό και δημόσιο, το εκποιεί και, μάλιστα, το εκποιεί και αντί πινακίου φακής.
Υπάρχει βεβαίως - κι είναι σίγουρο πια αυτό - μια πολιτική της κυβέρνησης που εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα.
Αλλά αυτά τα συμφέροντα δεν είναι τα συμφέροντα του λαού του Πειραιά, ούτε της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει πάνδημη αντίσταση στην υπόθεση της εκποίησης αυτού του δημόσιου πλούτου.
Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί μια πολιτική, που δεν είναι καν αναπτυξιακή (...) Αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι αυτή η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί, να δοθεί σε κάποια "τρίτα χέρια" το λιμάνι του Πειραιά.
Θεωρούμε αντιθέτως ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη ενός κρίσιμου κλάδου, του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας, δίνοντάς το ουσιαστικά σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.
Είναι απαράδεκτη, είναι ανεύθυνη και κερδοσκοπική η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Μια πολιτική, που βοηθάει κάποιους λίγους κερδοσκόπους κι όχι το ευρύτερο συμφέρον του ελληνικού λαού.
Γι' αυτό είμαστε εδώ σήμερα, για να συμπαρασταθούμε στους αγώνες του λαού του Πειραιά, κοντά στο λαό του Πειραιά, κοντά στο λαό της Θεσσαλονίκης, απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στην πολιτική τηςεκποίησης του δημόσιου πλούτου. Είμαστε εδώ μαζί, για να ενώσουμε τη δικιά μας φωνή με τη φωνή του λαού του Πειραιά, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν την πολιτική».
***
Αυτά τότε.
Σήμερα,
την πολιτική που ξεπουλάει «ό,τι πιο κερδοφόρο»,
την πολιτική υπέρ των «κερδοσκόπων»,
την πολιτική που «εκποιεί»,
την πολιτική που «εξυπηρετεί κάποια ξένα συμφέροντα»,
την πολιτική που παραδίδει τα πάντα σε «τρίτα χέρια»,
την πολιτική που υπηρετεί «ιδιωτικά μονοπώλια»
(λόγια του κ. Παπανδρέου για τους «επενδυτές» Κινέζους είναι τα προηγούμενα),
την εφαρμόζει, την προωθεί και την επιβάλλει ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
*
Σήμερα, λοιπόν, στο φόντο της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού,
τώρα που, σε συνέχεια της Νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, οι «σοσιαλιστές» βάζουν πωλητήριο όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και στην Θεσσαλονίκη, και στο Θριάσιο και σε όλη την Ελλάδα,
το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του μπορούν να «σεμνύνονται» ότι κανείς δεν μπορεί να κρατήσει ψηλότερα από αυτούς την «σημαία»
της αβυσσαλέας δημαγωγίας,
του απροκάλυπτου εμπαιγμού,
του κραυγαλέου ψεύδους,
της απροσχημάτιστης εξαπάτησης,
του αχαλίνωτου πολιτικού αμοραλισμού,
του υπηρέτη της πλουτοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου