Σελίδες

1 Σεπ 2010

«Οχι» στα ιδεολογήματα της υποταγής

http://tasosnastos.blogspot.com/


















Εβγαζε μάτι το «όχι» στο χτεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο της «Καθημερινής». 
Αφορούσε όμως το «όχι» της αγοράς σε νέους φόρους. «"Οχι" σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις λέει η αγορά», ήταν ολόκληρος ο τίτλος της εφημερίδας με αφορμή τις δηλώσεις των προέδρων του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ μετά τις επαφές που είχαν προχτές με τους αρμόδιους υπουργούς. Οταν λοιπόν η αγορά και οι φορείς της λένε «όχι», αυτό το «όχι» είναι καθαγιασμένο, δίκαιο και αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συμμορφωθεί με αυτό.
     Αντίθετα, όταν το «όχι» προέρχεται από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τότε είναι στάση ανυπακοής και απειθαρχίας, που πρέπει να καταδικαστεί και να παταχθεί πάραυτα. Ειδικά η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει διακριθεί για τις «μάχες» που έχει δώσει στην κατεύθυνση αυτή. Είναι φυσιολογικό, σύμφωνα με τη λογική των αστών, να φορτώνονται διαρκώς νέοι φόροι στα συνήθη υποζύγια (τους μισθωτούς και συνταξιούχους), αλλά αδιανόητο να υπάρξουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στους καπιταλιστές και τα μονοπώλια. 
Το πρώτο είναι αναγκαία «διαρθρωτική αλλαγή», το δεύτερο «αντιαναπτυξιακό» μέτρο... 
Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να λένε «όχι» στα φορολογικά βάρη ή τη σφαγή των δικαιωμάτων τους, αντίθετα οι καπιταλιστές δικαιολογούνται απόλυτα να ζητούν νέα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας... 
Το ζήτημα όμως είναι οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα ιδεολογήματα της κυρίαρχης προπαγάνδας και να δείξουν στην πράξη και με τους αγώνες τους ότι είναι αποφασισμένοι να μην πληρώσουν την κρίση για την οποία καθόλου δεν ευθύνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου