Σελίδες

16 Σεπ 2010

Ταξική μάχη


   Χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τον «Καλλικράτη» δίνει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Βολική άποψη για ένα αστικό κόμμα, ώστε να αποπροσανατολίσει το λαό και από το χαρακτήρα του «Καλλικράτη» και για το τι κρίνεται στις εκλογές από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Ωστε να μην εκφραστεί με την ψήφο η ριζική αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των συνεργατών τους ΛΑ.Ο.Σ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα (τοπικά όργανα του αστικού κράτους θεσμοθέτησε ο «Καλλικράτης» για να εφαρμόζεται ακόμη πιο αποτελεσματικά η πολιτική των μονοπωλίων σε βάρος του λαού) έχουν την ίδια πολιτική σημασία με τις εθνικές εκλογές. 
Γίνονται δε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και μνημονίου. 
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει την πολιτική στάση και συνειδητοποίηση του λαού να παλέψει ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα στο σύνολό τους, στα νέα που έρχονται μετά τις εκλογές ή να σκύψει το κεφάλι. 
Οι εκλογές είναι ταξική μάχη και η ψήφος όπλο, κριτήριο ατομικής ευθύνης και χειραφέτησης. 
Στις 7 Νοέμβρη, ο λαός με την ψήφο του πρέπει να συμβάλει στην αλλαγή συσχετισμού δύναμης. Αλλαγή συσχετισμού, ριζοσπαστικοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον τα δύο αστικά κόμματα υποστούν βαριά ήττα και το μεγαλύτερο μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας εκφραστεί με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου