Σελίδες

1 Σεπ 2010

Υποκινούμενη αποχή


«Κίνημα αποχής» στις εκλογές τοπικής διοίκησης του Νοέμβρη επιχειρεί να ενθαρρύνει εκ των άνω η κυβέρνηση, ακριβώς για να αποφύγει τη λαϊκή καταδίκη στις κάλπες. 
Τις μύχιες επιδιώξεις του κυβερνητικού επιτελείου «αποκάλυψε» χτες (στο «Μέγκα») ο Θ. Πάγκαλος, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί η επιθυμία της κυβέρνησης να εκτρέψει σε αποχή το κλίμα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας που επικρατεί στα λαϊκά στρώματα. «Είναι σαφές ότι είναι πολύ μεγάλη η απογοήτευση του δημοσκοπικού σώματος από την υφιστάμενη κατάσταση. Υποθέτω ότι θα υπάρχει μεγάλη αποχή», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 
Οι πάντες αντιλαμβάνονται γιατί η κυβέρνηση πριμοδοτεί την αποχή και τη βουβή και αδιέξοδη διαμαρτυρία στις κάλπες. Ακριβώς γιατί θέλει να τεθεί στο απυρόβλητο η άγρια αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει αλλά και να βγει το ΠΑΣΟΚ με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από τις κάλπες, για να μπορέσει στη συνέχεια να «νομιμοποιήσει» τα νέα μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου. 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση και οι φυσικοί σύμμαχοί της (πλουτοκρατία, ΜΜΕ) θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πετύχουν αυτό το στόχο. 
Γι' αυτό ο Θ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι οι εκλογές του Νοέμβρη «θα εκφράσουν τοπικά προβλήματα και πραγματικότητες» και ευχήθηκε να μην μετατραπούν σε δημοψήφισμα. 
Γι' αυτό και υποδαυλίζει διαρκώς την προβοκάτσια περί συνεργασίας ΚΚΕ με ΝΔ... 
Δε θα τους περάσει όμως, ακριβώς γιατί ωριμάζουν διαρκώς οι συνθήκες στις εκλογές αυτές να υπάρξει αποφασιστική εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου