Σελίδες

22 Σεπ 2010

Ο Γ.Α.Π. ΣΤΗ Νέα Υόρκη δήλωσε : «αποφασίσαμε να αλλάξουμε»

   ΚΑΙ ΕΤΣΙ οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών πληροφορήθηκαν μέσω του πρωθυπουργού μας από την ομιλία του στη Νέα Υόρκη ότι... οι Ελληνες «αποφασίσαμε να αλλάξουμε».
Και γι' αυτό εμπιστευτήκαμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.
   Με άλλα λόγια, ακόμη και οι Αμερικανοί θα μας θεωρούν ...εντελώς ηλίθιους.
Γιατί εάν πιστέψουν ότι από μόνοι μας θελήσαμε να περικόψουμε τους μισθούς μας, να ξεπουλήσουμε τη χώρα, να καταστρέψουμε την Κοινωνική Ασφάλιση και να εξαφανίσουμε κάθε εργασιακό δικαίωμα, σε ποιο άλλο συμπέρασμα μπορεί να καταλήξουν;
   Ας ελπίσουμε ότι όσοι ήταν παρόντες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - όπου μίλησε ο Γ. Παπανδρέου - δε θα τον πάρουν στα σοβαρά και δε θα μεταφέρουν τέτοια πράγματα στις χώρες τους.
   Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι ο πρωθυπουργός θα δυσκολευθεί να εξηγήσει το πώς «κολλάει» η υποτιθέμενη σύμπνοια των Ελλήνων στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν και κινητοποιούνται.
  Γι' αυτό, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να κοντράρουμε τις εφαρμοζόμενες αντεργατικές πολιτικές, όχι μόνο γιατί έτσι μόνο υπάρχει ελπίδα αλλά και για να μη ...μας «βγει τ' όνομα»
   Οσο για την πρωθυπουργική αναφορά περί του ότι από την όλη ιστορία «θα εξέλθουμε ενισχυμένοι» δε θα την διαψεύσουμε. Αλλωστε, σε κάθε κρίση υπάρχουν οι κερδισμένοι και οι χαμένοι.
Ετσι και από αυτήν θα υπάρξουν - και υπάρχουν ήδη - «ενισχυμένοι», μόνο που σε αυτούς δε συγκαταλέγεται ο ελληνικός λαός αλλά το μεγάλο κεφάλαιο.
   Η ελπίδα του λαού βρίσκεται στην αντεπίθεση μέχρι την οριστική απαλλαγή από την εξουσία των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου