Σελίδες

16 Σεπ 2010

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ


   
   ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: «Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε χθες "δημοψήφισμα" τις επικείμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση. Είπε, βέβαια, ότι είναι "δημοψήφισμα" για το σχέδιο συνένωσης των δήμων ("Καλλικράτης") και για τις άλλες μεγάλες αλλαγές που θέλει να κάνει η κυβέρνησή του. Ομως, όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και αυτή θα δοκιμάσει τις αντοχές της κυβέρνησης. Ενδεχόμενη καταψήφιση των κυβερνητικών υποψηφίων, κυρίως στις μεγάλες περιφέρειες, θα ερμηνευθεί ως ευθεία αποδοκιμασία της πολιτικής της και ως καταδίκη των οικονομικών μέτρων. Γι' αυτό ο πρωθυπουργός επιβάλλει "σιωπητήριο" στους υπουργούς του. Η συζήτηση για νέα μέτρα προκαλεί σύγχυση και περαιτέρω ανασφάλεια στους ήδη ανασφαλείς ψηφοφόρους. Και μπορεί κάποιοι απ' αυτούς να ξεσπάσουν στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
   ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: «Ο Παπανδρέου δίνει πλέον στις εκλογές τη χροιά δημοψηφίσματος. Και τη δίνει γιατί θέλει στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες φάσεις του περίφημου Μνημονίου, που είναι η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και άλλων τομέων του Δημοσίου με μαζικές απολύσεις, λόγω των συγχωνεύσεων ή των καταργήσεων διαφόρων οργανισμών που θα προβληθούν ως εξυγίανση της κρατικής μηχανής, ενώ στην πραγματικότητα είναι υλοποίηση της απαίτησης για απομάκρυνση μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων» (από άρθρο στη ΧΩΡΑ).
   ΑΛΙΜΟΝΟ: «Η κρίση οδηγεί περίπου τριπλάσιο σε σχέση με πέρυσι αριθμό νέων στην Ελληνική Αστυνομία (...) υπολογίζεται ότι περίπου 13.000 άτομα δήλωσαν συνολικά υποψήφιοι για να καταλάβουν τις 500 θέσεις ειδικών φρουρών σε διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΛ.ΑΣ. (...) πέρυσι την κάθε θέση ειδικού φρουρού διεκδικούσαν εννέα απόφοιτοι Γενικών και Τεχνικών Λυκείων, εφέτος την ίδια θέση διεκδικούν 26 άτομα, δηλαδή τρεις φορές περισσότεροι υποψήφιοι» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου