Σελίδες

10 Σεπ 2010

Συνθλίβεται το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών


Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη προς το Συμβούλιο της ΕΕ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών από το κλείσιμο πολλών δημοτικών παιδικών σταθμών και τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σχολικές υποδομές, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στη βάση του μνημονίου, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Η αντιλαϊκή πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που επιτίθεται στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα με σημαία του το αντιδραστικό μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - ΕΚΤ και ΔΝΤ, συνθλίβει τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος στην Ερώτησή του αναφέρει τα εξής:
«Χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών στην Ελλάδα δε βρίσκουν θέσεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς επειδή πολλοί δήμοι τους κλείνουν, λόγω ανυπαρξίας πόρων και προσωπικού. Χαρακτηριστικά, μόνο στο Δήμο της Αθήνας από 8.816 αιτήσεις έχουν εγκριθεί 5.465.
Ταυτόχρονα το 60-70% του προσωπικού των παιδικών σταθμών απειλείται με απόλυση, λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεών τους. Επίσης, φέτος μειώθηκαν κατά 50% οι διορισμοί εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς να εκτιμώνται σε πάνω από 20.000!
Τα προβλήματα αυτά, σε συνδυασμό με τη μαζική ανεργία και τη δραστική μείωση μισθών και κοινωνικών παροχών που προωθούνται στη βάση και του μνημονίου, που από κοινού συνυπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και ΔΝΤ, οξύνουν όλα τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Αναγνωρίζει το Συμβούλιο τις δυσβάστακτες συνέπειες των μέτρων του μνημονίου για τη λαϊκή οικογένεια και ιδίως για τις γυναίκες από τη δραματική επιδείνωση σε ελλείψεις δημόσιων παιδικών σταθμών, λειτουργίας των δημόσιων σχολείων και πλήγμα στο δικαίωμά στη μόρφωση των παιδιών των εργαζομένων;», ρωτά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου