Σελίδες

20 Σεπ 2010

ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΣΥΝ ΣΤΟ Τ.Ε.Ε. Τμήμα Ηπείρου

Για τις εκλογές στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-Τμ. Ηπείρου στις 15-9-2010...


Σικέ ο αγώνας :
* 3-0 η ΠΑΣΚ-Σ στο Προεδρείο της Αντιπροσωπείας (ο «αντίπαλος» δεν κατέβασε καθόλου ομάδα)
* Στο προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής, αφού η ΠΑΣΚ-Σ πήρε Πρόεδρο και Γραμματέα, δώσανε την αντιπροεδρία στον «φτωχό συγγενή», την «ΕΝΟΤΗΤΑ» (Συνασπισμός).
* Για τα εννέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, εμφανίστηκαν τέσσερα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚ (ΠΑΣΚ-1, ΠΑΣΚ-2, ΠΑΣΚ-3, ΠΑΣΚ-4, ήταν οι τίτλοι των τεσσάρων ψηφοδελτίων !!!). Στις εκλογές των 1500 μηχανικών της Ηπείρου επαρκούσε μία (1) ΠΑΣΚ. Για τα 54 μέλη της Αντιπροσωπείας χρειάστηκαν τέσσερες (4) ΠΑΣΚ!!! και τρεις (3) ΔΚΜ!!! Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η διαρροή ψήφων και δεν κινδυνεύει η εκλογή των επιθυμητών, με την ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη σταυροδοσία. Όσο για την απλή αναλογική…«πάει περίπατο».Δεν άντεξε και η ΔΚΜ (ΝΔ) και «τα ’φτιαξε» με τον ένα (1) εκπρόσωπο της ΑΜΑΝ και κατέβασαν το τρίτο ψηφοδέλτιο, για να μην εκλέξει η παράταξή μας η ΑΚΜΗ, με τις τρείς ψήφους της, τον εκπρόσωπό της στην Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΗ, που με εφαρμογή της απλής αναλογικής δικαιούνταν.Μέσα σ΄ αυτόν τον τραγέλαφο των παζαριών από τις 25-4-2010 μέχρι τις 15-9-2010, κατέδειξαν για άλλη μια φορά πως η δημοκρατία τους είναι τόσο λαστιχένια, που καταστρατηγεί και
την απλή αναλογική, σαν εκλογικό σύστημα, που έστω και στα χαρτιά, ισχύει με νόμο για τις εκλογικές διαδικασίες στο ΤΕΕ.Κατέδειξαν επίσης, πως η προσπάθεια φίμωσης των μελών της Αντιπροσωπείας, στην αγωνία τους μήπως χαλάσει η σούπα που μαγείρευαν κοντά πέντε μήνες, έφτασε στο σημείο να μην αναγνωστούν καν ούτε η ανακοίνωση-δήλωση της ΑΚΜΗ για την αποχή από τις ψηφοφορίες των προαποφασισμένων-ομαδοποιημένων Προεδρείων της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής, αλλά ούτε και η δήλωση-καταγγελία συναδέλφου που, θέτοντας ζήτημα ηθικής τάξης, κατέθεσε μομφή κατά μέλους της Αντιπροσωπείας, για ανάρμοστη συμπεριφορά και εξύβρισή του.Έφτασαν στο σημείο πρώτα να ψηφίζου «γραμματείς και φαρισαίους», να τους χειροκροτούν για την επιτυχία τους που εκλέχτηκαν και μετά να τους παρουσιάζουν στους ψηφοφόρους (…«σήκω να σε δουν ποιος είσαι»).Έφτασαν στο σημείο να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τοποθετήσεις και την έκφραση απόψεων των αντιπροσώπων για τους υποψηφίους και τις εκλογικές διαδικασίες, πριν από τις ψηφοφορίες.Έφτασαν στο σημείο να μοιράζουν έτοιμα σταυρωμένα ψηφοδέλτια, μήπως γίνει κάποιο λάθος… επιστήμονες γαρ, υποτιμώντας την νοημοσύνη των ίδιων των μελών των παρατάξεών τους.Μ΄ αυτές τις ολόπλευρα «δημοκρατικές» διαδικασίες εκλέχτηκε η νέα ηγεσία διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΗ, όπου καταδεικνύεται για πολλοστή φορά πως οι εκφραστές των αστικών κομμάτων «τα βρίσκουν εύκολα» μεταξύ τους, προκειμένου να ελέγχουν τις διοικήσεις φορέων, για να στηρίζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις τους, στις αντιλαϊκές τους επιλογές. Κοντά σ΄ αυτούς βέβαια και ο «φτωχός συγγενής», η «ΕΝΟΤΗΤΑ» του Συνασπισμού, για «μια θέση στον ήλιο» (αντιπροεδρία στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΗ), μάλλον δεν έμεινε ικανοποιημένη, αν και θα ικανοποιηθεί λιγάκι, όταν εναλλαχθεί, όπως λέγεται, με την ΠΑΣΚ στην Προεδρία.Εμείς καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές προκλητικές αυτές μεθοδεύσεις για την εκλογή των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΗ, που σύμφωνα με το νόμο 1486/84, αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο της κυβέρνησης. Αποκαλύπτουμε τις ηγεσίες των παρατάξεων αυτών στα μάτια των ψηφοφόρων τους. Δοξάστε τους! Τους παραδίδουμε «εις την δημοσίαν χλεύην» των «πληβείων» μηχανικών, των άνεργων, των μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των υποαπασχολούμενων, των μικροεπαγγελματιών, των μηχανικών της βιοπάλης, που τους καλούμε, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, «εντός-εκτός και εναντίον» του ΤΕΕ, για όλα τα τεχνικά και όχι μόνον ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, από την πλευρά των συμφερόντων των μαχόμενων μηχανικών και των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού.


Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου (ΑΚΜΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου