Σελίδες

29 Σεπ 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΣΟΦΩΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ: ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!



..ΜΕ ΣΚΙΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Λ. ΚΑΤΕΧΗ!
ΠΗΓΗ : ISKRA
   Ο Γ. Παπανδρέου, δεν ανακοίνωσε από τους Δελφούς μόνο την κατεδάφιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου. Ανακοίνωσε και τη συγκρότηση μια διεθνούς επιτροπής «σοφών», η οποία θα αναλάβει να «βοηθήσει» την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, να υλοποιήσει το ξεχαρβάλωμα κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Όπως είναι αναμενόμενο, όλοι αυτοί οι «σοφοί» προέρχονται ως επί το πλείστον από χώρες των οποίων τα συστήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ακολουθούν το λεγόμενο «αγγλοσαξονικό πρότυπο»
   Aν και η πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση της επιτροπής των «σοφών» είναι παραπάνω από σαφής, εντούτοις έχει μια αξία να δούμε και τα σύντομα   "βιογραφικά" των μελών της.
   altΘα ξεκινήσουμε με τη συντονίστριά της επιτροπής, την κα. Λίντα Κατέχη, η οποία είναι μηχανολόγος – μηχανικός της Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια. Η ίδια λαμβάνει ετήσιες τακτικές αποδοχές ύψους 400.000 δολαρίων καθώς και έξοδα μετακίνησης 100.000 δολαρίων. Όλα αυτά τη στιγμή που η έναρξη της θητείας της ως Πρύτανη τον Αύγουστο του 2009, συνοδεύτηκε από άνοδο των διδάκτρων κατά 9,3%! Επιπρόσθετα, το όνομά της έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο εγγραφής εκατοντάδων φοιτητών, οι οποίοι αν και δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα εντούτοις είχαν γονείς με... υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις!

    Παραθέτουμε, προς το παρόν, σύντομη περιγραφή και των υπολοίπων μελών της επιτροπής των «σοφών», υποσχόμενοι ως συντακτική ομάδα της ΙΣΚΡΑ να ενημερώσουμε για σημαντικά ή σκοτεινά στοιχεία γύρω από το ποιόν τους.

1. David Naylor: Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Καθηγητής Ιατρικής

2. Gavin Brown: Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, μέχρι το 2008, Καθηγητής Μαθηματικών

3. Gudmund Hernes: Πρώην Υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Νορβηγίας, πρώην Υπουργός Υγείας και πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Κοινωνικών Ερευνών

4. James Duderstdt: Επίτιμος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Καθηγητής Μηχανικής

5. Jo Ritzen: Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, Καθηγητής Οικονομικών

6. John Sexton: Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Καθηγητής Νομικών

7. Patrick Aebisher: Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Λωζάνης, Ιατρός – Νευροεπιστήμονας

8. Lap – Chee Tsui: Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Hong Kong

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου