Σελίδες

20 Σεπ 2010

ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ


Που θα πάτε, που θα πάτε! Πρόστυχοι καλαμαράδες
με ψυχή ξεπουλημένη γράφανε κατεβατά
που γινόταν απ’ το κράτος φημερίδες και φυλλάδες
να στραβώνετ’ ο καθένας, να φλομώνεται μ’ αυτά.

Στίχοι του λαϊκού κομμουνιστή ποιητή Γ. Κοτζιούλα

Κυβέρνηση και αφιονισμένα τηλεοπτικά παπαγαλάκια ξαμολήθηκαν να μιλούν στο όνομα της υπόλοιπης κοινωνίας που εμποδίζεται, λέει, από την απεργία των φορτηγατζήδων. 
Τα συστημικά ΜΜΕ δίνουν τα ρέστα τους προωθώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

«Αυτή η εικόνα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί όλοι οι υπόλοιποι πολίτες να είναι όμηροι των ιδιοκτητών φορτηγών. Δεν μπορεί ο άλλος να μην μπορεί να πάει στην δουλειά του γιατί βρίσκει μπροστά του μια νταλίκα» κραυγάζει ο Ακης Παυλόπουλος.
«Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο» ωρύετε ο Πρετεντέρης που διαπιστώνει «Υπερβολική ανοχή από εισαγγελείς και αστυνομία». 
«Την πληρώνουν άλλες παραγωγικές τάξεις και η κοινωνία απ’ την μεγάλη ανοχή της πολιτείας» «μαλώνει» τον αρμόδιο υπουργό η Ολγα Τρέμη, που του χρεώνει αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των κινητοποιημένων φορτηγατζήχων. 

Δεν μπαίνουμε στην ουσία αν η μικροαστοί ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν δίκιο στα αιτήματά τους ή όχι. 
Δικαιούνται όμως όλα τα δημοσιοκαρφικά παπαγαλάκια να μιλούν για κινητοποιήσεις που «παραλύουν» την χώρα; Οι ίδιοι οι μαρκουτσοφόροι των χαζοκουτιών κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι από της 5 Μάη η χώρα (ο εργαζόμενος λαός και τα λαϊκά στρώματα για να είμαστε ακριβείς) είναι υπό κηδεμονία και ο κοινωνικός ιστός βρίσκεται υπό διάλυση με κύρια ευθύνη της τρόικας Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου – Λοβέρδου.

Λέξη δεν λένε, τα φερέφωνα του συστήματος για την κυβέρνηση που σε συνεργασία με τους «φον φούφουτους» του ΔΝΤ, προωθεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, υπέταξε όλο τον ελληνικό λαό στα συμφέροντα των τραπεζών και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, εξαπέλυσαν φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, προχώρησαν σε ανοιχτή κλοπή μισθών και συντάξεων, μετέτρεψε την χώρα σε μια αποικία.

Το ξαναλέμε. Αυτή την στιγμή στο στόχαστρο τους βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών που κινητοποιούνται. Δεν μπαίνουμε στην ουσία των αιτημάτων τους. 
Εστιαζόμαστε στον πυρήνα της «λογικής» που διακατέχει τους «λειτουργούς της ενημέρωσης»:Μας θεωρούν όλους συνυπεύθυνους στο «έγκλημα», δηλαδή για την καπιταλιστική κρίση. Επιδιώκουν όλοι μας να υποστούμε αδιαμαρτύρητα τα «επώδυνα» αλλά «αναγκαία» μέτρα, όπως λένε.
 Ε. αυτή η «λογική» των δημοσιοκάφρων δεν πρέπει να περάσει.
 ΑΠΟ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου