Σελίδες

17 Σεπ 2010

Να καταργηθούν όλα τα διόδια!



ΚΟΖΑΝΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία της ΝΕ του ΚΚΕ, στον Πολύμυλο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων του Πολύμυλου στην Εγνατία Οδό με πρωτοβουλία της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι της Κοζάνης διαμαρτυρόμενοι για το νέο δυσβάσταχτο χαράτσι που επιβλήθηκε από προχτές. «Ούτε φθηνά, ούτε ακριβά, όχι σε όλα τα διόδια. Να καταργηθούν τώρα»,απαίτησαν οι διαδηλωτές οι οποίοι για δύο ώρες περίπου «άνοιξαν» τα διόδια και περνούσαν ελεύθερα όλα τα αυτοκίνητα.
Το χαράτσι που επιβλήθηκε ανέρχεται σε: 2,8 ευρώ για τα ΙΧ, 2 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 7 ευρώ για τα φορτηγά και τα λεωφορεία με 2 ή 3 άξονες και 10 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες. Οπως τόνιζαν οι συγκεντρωμένοι, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τα έξοδα συντήρησης και τα κέρδη των εταιρειών, που θα αναλάβουν να εκμεταλλεύονται την Εγνατία Οδό, αφού στο μεταξύ ο ίδιος χρυσοπλήρωσε για την κατασκευή της Εγνατίας.
Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε στους διερχόμενους οδηγούς η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ αναφέρεται ότι ο λαός θα πρέπει να παλέψει για να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. «Η κίνηση όλων των οχημάτων κάθε τύπου πρέπει να είναι δωρεάν σε όλους τους δρόμους χωρίς τέλη και διόδια. Τα έργα και τις υποδομές πρέπει να τα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Για δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες»,τονίζονταν στην προκήρυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου