Σελίδες

28 Σεπ 2010

Ο Γ. ΑΡΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΧΑΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ...



ΑΠΟ : http://dakrygono-a.blogspot.com/

Η είδηση ότι ο Γ. Αρμένης θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Ιωαννίνων(αργύρη) ήταν πραγματικά από τις πιο ανελέητες των τελευταίων ημερών.
Αν και πρόκειται για μία πολιτική πράξη, που θα συμβεί μακριά από τα κεντρικά κανάλια εξουσίας, έχει την δική της ξεχωριστή πολιτική και ηθική αξία.
Στη σκηνή θα συμβεί το εξής: Ο Γ. Αρμένης δεν θα υποδυθεί αλλά θα είναι στορόλο του πολιτικού που θα τραβά το άρμα εξουσίας ενός από τους πιο πιστούςγενιτσάρους που ψήφισαν το μνημόνιο…..
Άφωνος ο Αριστοφάνης χαζεύει τους Ιππείς του…
Δεκαετίες μετρά ο Αρμένης στα χνώτα του θεάτρου Κουν, θεωρείται και πολύ σωστά ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του..
Η δική μας άποψη;
Η ίδια ακριβώς. Ο Γ. Αρμένης είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα και από τα πιο χαρισματικά πρόσωπα αυτής της πραγματικά μεγάλης θεατρικής σχολής του Κουν..
Η θεατρική φιγούρα του Γ.Αρμένη είναι ένα πραγματικό εργαλείο Τέχνης, που ξεπερνά το επίπεδο πολιτισμού της εποχής μας… που ούτως η άλλως υποφέρει.
Η είδηση ότι θα πάρει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό του αργύρη(ΠΑΣΟΚ, με τη σημασία του και αυτό)μας δημιουργεί μια σειρά προβληματισμούς….
Η σχέση του Αρμένη με το Θέατρο είναι δεδομένη. Η σχέση του Αρμενη με την αυτοδιοίκηση είναι πολύ “σημερινή” και εξόχως σύντομη(περισσότερο ως γκεστ σταρ των γενίτσαρων του μνημονίου)και γι΄ αυτό τυχάρπαστη και καιροσκοπική και στερείται κάθε ίχνους πραγματικής πολιτικής παρουσίας στην «Καλλικράτια»περιοχή της Ηπείρου.
Για το αρχιτεκτονικό μόρφωμα του Καλλικράτη η τοποθέτηση μας είναι ότι οι μηχανισμοί του Κράτους επιχειρούν και συμπληρώνουν τα ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά, απομονώνοντας τραγικά τους πολίτες σε υπεράριθμες κατασκευασμένες “κοινότητες”(Καλλικρατικοι δήμοι και περιφέρειες) έχοντας διαλύσει με τη βία του λόγου της εξουσίας τους τις προηγούμενες δομές κοινωνικής συνοχής . Τοπικές κοινωνίες, τοπικές δομές οικονομίας, στο άμεσο μέλλον και της παιδείας, κλπ., διαλύονται προλογίζοντας τον ολοκληρωτισμό που στήνεται και που τόσο αναγκαίος είναι για την νέα κατάσταση που επιβάλλει η εξουσία στους πολίτες, στην κοινωνία, στις παραγωγικές σχέσεις, στην εκμετάλλευση του περιβάλλοντος(φύση και δημόσιοι χώροι)κλπ.
Ο Γ. Αρμενης βρήκε αναγκαίο να πρωταγωνιστήσει με το χειρότερο μάλισταθίασο, των τσαρλατάνων σοσιαληστων γενίτσαρων του μνημονίου, των ρημαγμένων συντάξεων και συνταξιούχων, της ατέλειωτης αστυνομοκρατίας των προσβλητικότατων ταγμάτων ασφαλείας, των διαλυμένων εργασιακών σχέσεων προς όφελος της πάντα παρασιτικής αστικής τάξης, των αμερικανοτσολιάδων και των συνεργατών των δολοφόνων ισραηλινών….
Αναμφίβολα η πολιτική πράξη του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Αρμένη στην Ήπειρο εμφανίζει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την απόλυτη παρακμή του κυρίαρχου πολιτικού λόγου και των ανθρώπων της εξουσίας…
Η αυλαία δε θα πέσει εδώ αλλά θα σέρνεται στην ιστορία που γράφουν οι ρημαγμένες ζωές των απλών ανθρώπων και που ξεγελούν οι ανήθικοι πολιτικά γελωτοποιοί της εξουσίας…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου