Σελίδες

16 Σεπ 2010

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ
ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ - ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ!

   Επιμένει η κυβέρνηση και δια στόματος πρωθυπουργού στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, συμπεριλαμβάνπντας και τις ελάχιστες αμοιβές των μηχανικών.
   Κατανοούμε πλέον ότι δεν πρόκειται για απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, αλλά για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς, για κατάργηση της θεσμικής προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να εξηγήσουν τα αποτελέσματα της απορρύθμισης στη ναυτιλία και αλλού, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία καρτέλ και την αύξηση των ναύλων.
   • Δεν έχουν καμία μελέτη που να δικαιολογεί πως θα επιδρέσει η απελευθέρωση των αμοιβών στο κόστος των έργων, ούτε απαντούν στα επιχειρήματα του Τ.Ε.Ε. για αύξηση του κόστους .
   • Δεν απαντούν στα επιχειρήματα των μηχανικών για την δραματική μείωση που θα επέλθει στα δημόσια έσοδα απο μια τέτοια απορρύθμιση, έσοδα που μέχρι σήμερα είναι αντικειμενικά εξασφαλισμένα.
   • Ουσιαστικά, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να απαντάει στο πώς αυτές οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

   Δεν πρόκειται περί λάθους της κυβέρνησης, καθώς τα επιχειρήματα έχουν τεθεί απο τους μηχανικούς και είναι ακράδαντα.
   Αλλοι είναι οι στόχοι του διεθνούς κεφαλαίου και των Ελλήνων yesman που μας κυβερνούν, όπως φαίνεται και απο άλλες θεσμικές παρεμβάσεις τους, όπως το νομοσχέδιο περί μελετών, όπου ουσιαστικά καταργείται ο ιδιώτης μελετητής μηχανικός.
   Η δημιουργία νέων αγορών - διεξόδων είναι ο στόχος του διεθνούς κεφαλαίου.
Για να γίνει αυτό ακολουθείται το επιτυχημένο παράδειγμα των μπακάλικων και των supermarkets. 
   Θα πρέπει να διαλυθεί κάθε ατομική, μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, η οποία παρέχει υπηρεσίες μηχανικού και να υπάρξει συγκεντροποίηση σε μεγάλες επιχειρήσεις, εθνικές ή αλλοδαπές δεν ενδιαφέρει σε πρώτη φάση.
Στη συνέχεια, θα είναι πολύ εύκολο, να εξαγοραστούν 4 - 5 μεγάλες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν τα διεθνών συμφερόντων καρτέλ και στο χώρο των κατασκευών - μελετών.
Ο αφελληνισμός του ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου, αναμένεται να έχει στη συνέχεια αντίστοιχες επιπτώσεις στις βιομηχανίες αλλά και στους εγχώριους εμπόρους δομικών προιόντων υπέρ των διεθνών ανταγωνιστών τους.
   Πρέπει με αγώνες και κινητοποιήσεις να ανατρέψουμε την νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των συμάχων του (Ν.Δ. - ΛΑ.Ο.Σ.).
   Με αντίσταση και αγώνες να κατεδαφίσουμε τις πολιτικές των ευρωμονοπωλίων, της ντόπιας φασιστικής κυβέρνησης και των  υπηρετών τους.
   Μόνο με αντίσταση και πάλη κατακτώνται τα δίκαια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου