Σελίδες

30 Σεπ 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


«ΑΠ' ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι "τα μέτρα που θα πάρουμε είναι σκληρά και άδικα" είπα: "Με συγχωρείτε πολύ, εγώ υπερασπίστηκα το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παραμονές εκλογών λέγοντας στον κόσμο άλλα απ' αυτά που πάτε εσείς να κάνετε". Ως εκ τούτου λέω όχι στην τρόικα», λέει σε συνέντευξη που έδωσε στη «Veto» της περασμένης Κυριακής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Δημαράς, που εμφανίζεται ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος. Δηλαδή τι λέει; Οτι δεν ήξερε πως το ΠΑΣΟΚ έχει αντεργατικά σχέδια, ότι το ΠΑΣΟΚ άλλα έλεγε κι άλλα κάνει. Γιατί τα αντεργατικά μέτρα που πήρε το ΠΑΣΟΚ ήταν στο Πρόγραμμά του, είναι η εφαρμογή της Στρατηγικής της Λισαβόνας, είναι μέτρα που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Ο Γ. Δημαράς είναι ΠΑΣΟΚ, μ' αυτό εκλέχτηκε βουλευτής, είναι με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν εναντιώθηκε ποτέ στα κέρδη, είναι θιασώτης της ΕΕ, για όλα αυτά επιλέχτηκε στις λίστες του ΠΑΣΟΚ και εκλέχτηκε βουλευτής. Αν δεν το 'χε πάρει χαμπάρι ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αυτό το Πρόγραμμα, δύο τινά συμβαίνουν. 'Η δεν κατάλαβε σε ποιο κόμμα είναι ή, όπως λέει και ο λαός, «μας δουλεύει». Και μπορεί να θέλει μ' αυτή την τοποθέτηση να συγκαλύψει αυτό που πραγματικά και τώρα είναι, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ή και να θέλει να συμβάλει στη λεγόμενη διόρθωση του ΠΑΣΟΚ επί το φιλολαϊκότερον. Καλλιεργεί την εντύπωση πως υπάρχει το «κακό» και το «καλό» ΠΑΣΟΚ, που τυχαίνει αυτή την περίοδο να ...λοξοδρομεί, αλλά «γνήσιοι» ΠΑΣΟΚ-οι (όπως ο ίδιος) θα καταφέρουν να το σώσουν κάποια στιγμή.
Επικίνδυνες αυταπάτες.
Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του μιλούσε μεταξύ άλλων για «επέκταση των «προγραμμάτων "stage" στον ιδιωτικό τομέα», για διαιώνιση δηλαδή της ανασφάλιστης, προσωρινής και με πενιχρούς μισθούς εργασίας. Μιλούσε για «επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τέσσερα χρόνια», δηλαδή για απαλλαγή των επιχειρηματιών από την καταβολή ασφαλίστρων για τους εργαζόμενους. Μιλούσε για αλλαγή στο συνταξιοδοτικό επί το χειρότερο, το ανήγγειλε στη ΔΕΘ το 2009, με εκείνη την περίφημη σύνταξη των 500 ευρώ. Μίλησε από τότε για διαρθρωτικές αλλαγές στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή αντεργατικά μέτρα. Δηλαδή τι κριτική κάνει ο Γ. Δημαράς στο ΠΑΣΟΚ; Οτι δεν εφαρμόζει πολιτική σταθερής εργασίας; Αυτό άνοιξε το δρόμο στις διευθετήσεις και την ευελιξία. Τέτοιο έργο έχει να επιδείξει πλούσιο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: Ο ΟΑΕΔ εξαγγέλλει το ένα μετά το άλλο τα προγράμματα που βάζει το λαό να πληρώνει απ' τις δικές του τσέπες τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και «χαρίζει» έτσι φτηνά εργατικά χέρια στις μεγάλες επιχειρήσεις. Παράλληλα, η ανασφάλιστη και ανασφαλής εργασία κοντεύουν να γίνουν ο κανόνας, ενώ η σταθερή εργασία γίνεται «είδος υπό εξαφάνιση».
Ολ' αυτά όμως, που σταθερά «παλεύει» το ΠΑΣΟΚ από μόνο του (χωρίς υποδείξεις κανενός ΔΝΤ), ο Γ. Δημαράς κάνει πως δεν τα ξέρει. Αποσιωπά το βαθιά ταξικό και αντεργατικό χαρακτήρα της πολιτικής που επιλέγει και εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ.
***
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ «να στεγνώσει το μελάνι» του χτεσινού φύλλου του «Ρ» και ο Γ. Καμίνης έσπευσε να επιβεβαιώσει πανηγυρικά αυτό που γράφαμε από αυτή τη στήλη, ότι δηλαδή «του αρέσει "το κράτος του νόμου", δηλαδή η καταστολή». Μιλώντας χτες το πρωί στην τηλεόραση του «Σκάι», τάχθηκε ανοικτά υπέρ της ψήφισης νόμου «ώστε να μπαίνουν όρια στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας», αναγνωρίζοντας υποκριτικά το δικαίωμα της διαδήλωσης, αλλά κυρίως «της επιχειρηματικής ελευθερίας και της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων». Κάλεσε μάλιστα «το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του». Δεν έμεινε όμως εκεί. Συνέστησε το κράτος να δείξει την πυγμή του σε βάρος των μεταναστών, βαφτίζοντας τις περιοχές που μένουν γκέτο, όπου κυριαρχεί η παρανομία και το έγκλημα. Είναι φως φανάρι ότι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ για την Αθήνα, αν και «νέος», είναι πολύ έμπειρος σε ό,τι αφορά την καταστολή των διαδηλώσεων και το κυνήγι των μεταναστών. Συνειδητά άπειρος και ανίδεος εμφανίζεται όταν πρόκειται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού της Αθήνας και την κυρίαρχη πολιτική που τα ισοπεδώνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου