Σελίδες

12 Σεπ 2010

ΤΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ" ΤΟΥ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ" Γ.Α.Π. ...


Παραδίδουν τα πάντα στο κεφάλαιο
Η επιτάχυνση των εκταμιεύσεων του ΕΣΠΑ, η ένταξη και άλλων μερίδων της πλουτοκρατίας σε αυτό, ο νέος λεγόμενος «αναπτυξιακός νόμος» είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Επίσης νομοθετούνται και νέες προκλητικές ελαφρύνσεις στη φορολογία των κερδών και μερισμάτων για τις ισχυρές επιχειρήσεις, τα παραρτήματα πολυεθνικών εταιρειών και μονοπωλίων. Και ακόμη προχωρούν στην εκποίηση κρατικής περιουσίας και βασικών υποδομών, εκχωρώντας παραπέρα ζωτικό χώρο στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Για την κυβέρνηση, όπως και για τα κόμματα που υπηρετούν τη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος, πρόκειται για «αναπτυξιακά μέτρα».
«Η υπάρχουσα νομοθεσία εμποδίζει τις επενδύσεις», δήλωσε ο Χ. Παμπούκης, μιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής. «Χρειάζεται να δημιουργήσουμε έναν ευέλικτο μηχανισμό που θα αναλάβει την επένδυση από την αρχή μέχρι το τέλος».
Ο Χ. Παμπούκης, δίνοντας το στίγμα των «διακρατικών συμφωνιών που θα υπογράφει» το κράτος με τους εκπροσώπους των μονοπωλίων, έφερε σαν πρότυπο τις αποικιοκρατικές συμβάσεις της «ΠΕΣΙΝΕ» και του «ΠΡΙΝΟΥ» (τα πετρέλαια της Θράκης).
Ο «κίνδυνος της επένδυσης συνδέεται με το κέρδος του επιχειρηματία», σημείωσε ο Χ. Παμπούκης και ξεκαθάρισε ότι το κράτος πρέπει να εξασφαλίσει στον ιδιώτη επενδυτή την
 «ελαχιστοποίηση των κινδύνων»! «Θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα και να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε φιλοεπενδυτική χώρα», τόνισε ο Χ. Παμπούκης.
Περιγράφοντας με λεπτομέρειες τα «κίνητρα» που θα δίνει, αλλά και τις αλλαγές που θα εμπεριέχει ο νέος επενδυτικός νόμος σημείωσε:
-- «Θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία». Η κυβέρνηση ήδη προσανατολίζεται να μειώσει το συντελεστή φορολόγησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου από το 24% στο 20% και το συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 40% στο 24%.
-- Χρειάζεται «αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας». Η κυβέρνηση με το νέο εργασιακό νόμο που ψήφισε και περιλαμβάνεται στο μνημόνιο κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ καθιέρωσε κατώτατο μισθό για τους πρωτοδιόριστους τα 590 ευρώ μεικτά. Απελευθέρωσε το όριο των απολύσεων και μείωσε την αποζημίωση απόλυσης. Βάσει του επικαιροποιημένου μνημονίου ετοιμάζει να αντικαταστήσει τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις με τις επιχειρηματικές τις οποίες θα καθορίσει ο εργοδότης απευθείας με τον εργαζόμενο.
-- «Αλλαγή στο καθεστώς της χρήσης γης». Ωστε οι επιχειρηματίες να μπορούν να επενδύουν μέσα σε δασικές εκτάσεις, πάνω στον αιγιαλό κ.α.
-- «Αλλαγή των πολεοδομικών όρων». Ωστε να μην μπαίνει κανένας φραγμός στην έκταση και στο μέγεθος των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα δημιουργήσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
-- «Αλλαγή στο χρόνο έκδοσης των αδειών για την επιτάχυνση των επενδυτικών σχεδίων». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει «άδειες εξπρές» των 40 ημερών για τις μεγάλες επενδυτικές δραστηριότητες.
-- «Αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα». Με στόχο οι επενδυτές να μπορούν να εξασφαλίσουν γρήγορα φτηνό χρήμα.
Τα προκλητικά προνόμια που είναι έτοιμη να εξασφαλίσει η κυβέρνηση στους μονοπωλιακούς ομίλους θα αφορούν επενδύσεις άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ ή σε εναλλακτική περίπτωση επενδύσεων της τάξης των 75 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργούν 200 θέσεις εργασίας.
Είναι φανερό ότι από τα μεγέθη που θέτει σαν βάση η κυβέρνηση για τις επενδύσεις είναι έτοιμη να βγάλει στο σφυρί τομείς στρατηγικής σημασίας όπως λιμάνια, υποδομές Ενέργειας (βλέπε ΔΕΗ), μεγάλα τμήματα παραλιών της χώρας, αλλά και δημόσιων εκτάσεων (βλέπε Ελληνικό) που θα εξασφαλίσουν σίγουρη κερδοφορία στους κεφαλαιοκράτες. Στις προτεραιότητές τους μπαίνει ακόμη η παράδοση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώρας.
Μπροστά στο γενικό ξεπούλημα της χώρας και των υποδομών της, αλλά και την «ασυδοσία» που προσφέρει στο κεφάλαιο για την καταπάτηση της γης χωρίς να υπολογίζεται η καταστροφή στο περιβάλλον, ακόμη και ορισμένοι υπουργοί φέρονται να υποστήριξαν ότι «πρέπει να προσεχθούν οι διαδικασίες χωροθέτησης και η περιβαλλοντική επιβάρυνση», στηρίζοντας ωστόσο το πνεύμα των προτάσεων.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/9/10, 2:40 μ.μ.

    αυτο που με τρελαινει ειναι η σταση του λαου,τι αλλο περιμενουν για να βγουν στους δρομους,αυτες τις μερες η θεσσαλονικη πραγματι ειναι μια αστυνομοκρατουμενη πολη ιδιαιτερα χθες ωρες πριν απο τις συγκεντρωσεις ειχαν κλεισει δρομους,τα αστικα λεωφορεια σταματησαν απο τις 3 το μεσημερι τα ματ ηταν σε ολο το κεντρο και γυρω απο την δεθ δεν μπορουσε να περασε ουτε κουνουπι που δεν ηταν πρασινο με προσκληση για τα εγκαινια ιδιαιτερα προκλητικοι ηταν οι της ομαδας διας που γυριζαν σαν δαιμονισμενοι με αναμμενους τους φαρους δημιουργουσαν κλιμα τρομοκρατιας και σε περιοχες που ηταν πολυ μακρια απο τους χωρους των συγκεντρωσεων ολα αυτα ομως δεν ηταν δικαιολογια για τον κοσμο να μην καταιβει στις συγκεντρωσεις μετα απο ολα οσα υπεστει το τελευταιο δεκαμηνο η συγκεντρωση της γσσε-αδεδυ-συριζα-κ.λ.π ηταν απογοητευτικη η συγκεντρωση του παμε περιπου το ιδιο για πρωτη φορα τα τελευταια χρονια η συμμετοχη ηταν θα μπορουσε να πει κανεις απλα αξιοπρεπης και οι αλλες δυο συγκεντρωσεις φανταζομαι στα ιδια,ευτυχως που ειχαμε και καποιες πιο καλες στιγμες με το παπουτσι,τους φορτηγατζηδες και τον μιχαλο το πανο του παμε στον λευκο πυργο,τουςαδιοριστους εκπαιδευτικους αυτην την ωρα και κανα δυο ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή