Σελίδες

1 Σεπ 2010

Ούτε «ανεξάρτητους», ούτε αποχή

http://tasosnastos.blogspot.com/


   Πληθαίνουν, το τελευταίο διάστημα, οι αναλύσεις για τα δήθεν «άφθαρτα», «νέα» και «ανεξάρτητα» πρόσωπα που διεκδικούν την ψήφο του λαού στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. 
Οι ηγεσίες των αστικών κομμάτων εμφανίζονται από τα ΜΜΕ να αφουγκράζονται τα «μηνύματα» για την είσοδο «νέων» προσώπων στην τοπική διοίκηση και σε πολλούς από αυτούς φορούν πρόθυμα το μανδύα του «ανεξάρτητου». Στο ίδιο παιχνίδι, με διαφορετικά συνθήματα, παίζουν η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., ακόμα και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι τους έχουν στόχο να κοροϊδέψουν το λαό. 
Οσοι πολιτευτές των αστικών κομμάτων και των παραφυάδων τους κι αν εκλεγούν με την ταμπέλα του «ανεξάρτητου», θα εφαρμόσουν και θα επιταχύνουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
   Το σχέδιο του "Καλλικράτη" είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης», έχει τονίσει σε όλους τους τόνους ο Γ. Παπανδρέου. 
Η αναφορά του πρωθυπουργού, δεν είναι τυχαία. 
Γνωρίζει ότι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, ανεξάρτητα από το ποια προβιά θα φορέσουν για να κλέψουν την ψήφο του λαού:
-- Θα εφαρμόσουν τις προβλέψεις του μνημονίου για επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις εργαζομένων που θα κάνουν στο δήμο τους.
-- Θα προχωρήσουν στο κλείσιμο εκατοντάδων δημοτικών επιχειρήσεων όπως προβλέπει το μνημόνιο και θα πετάξουν στο δρόμο της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.
-- Θα αποδεχτούν τις περικοπές από την κρατική χρηματοδότηση, όπως προβλέπει το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα.
-- Θα αναλάβουν τη λειτουργία μιας σειράς «κοινωνικών υπηρεσιών» όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη», το κόστος των οποίων θα μετακυλήσουν με νέους δημοτικούς φόρους στο λαό.
-- Θα διευρύνουν τις «συμπράξεις» με το ιδιωτικό κεφάλαιο, ώστε να προσφέρουν νέους κερδοφόρους τομείς στους επιχειρηματικούς ομίλους.
   Η κυρίαρχη προπαγάνδα έντεχνα καλλιεργεί και κλίμα αποχής. 
Επιδιώκουν να διοχετευτεί η λαϊκή αγανάκτηση στην αποχή ανώδυνα για την πολιτική της και το αστικό πολιτικό σύστημα. 
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πέσουν στην «παγίδα». 
Δεν υπάρχει «ανεξάρτητος» δήμαρχος και περιφερειάρχης, αφού ξέχωρα από τη ρητορική του καθενός, είναι όλοι δεσμευμένοι απέναντι στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που αντιπαλεύουν με συνέπεια τη στρατηγική που επιβάλλει ο «Καλλικράτης» και το μνημόνιο. 
Η «αποχή» δεν είναι επιλογή συμφέρουσα για το λαό.
 Την πλήρωσε στις ευρωεκλογές και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. 
Τώρα πρέπει να τους πληρώσει ο λαός. Με την καταψήφιση και τη συνολική καταδίκη της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που τον γυρνάει πενήντα χρόνια πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου