Σελίδες

2 Σεπ 2010

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ



Πηγή: ΙΣΚΡΑ
του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου

 Πρώτο και ακροτελεύτιο από τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος

http://tasosnastos.blogspot.com/
“Θεμέλιο του πολιτεύματος, είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα... Η τήρησή του (Συντάγματος) επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο σε όποιον προσπαθεί να το καταλύσει...”

  Το σύνταγμα όμως έγινε κουρελόπανο τους τελευταίους 4 μήνες με αποτέλεσμα η ουσιαστικότητα του ως εφαρμογή και τήρηση των λεγομένων να είναι ήδη υπό αμφισβήτηση από την υπάρχουσα (εκλογικά και όχι ουσιαστικά) φθίνουσα και επικίνδυνη Κυβέρνηση του Γ. Α. Παπανδρέου.
Η ιστορικότητα δε αυτής της κατ' ουσία κατάλυσης του Συντάγματος (γιατί περί αυτού πρόκειται) μπορεί με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία πλέον και πολύ σύντομα εντός Σεπτεμβρίου ακόμα περισσότερο να χαρακτηριστεί εθνική προδοσία. ¨Το "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό" δεν βρίσκεται σε καμία ισχύ σήμερα και είναι απολύτως παραφρασμένο ,από την Κυβέρνηση του Μνημονίου (η μνημόσυνου;) μιας και ο Λαός δεν ερωτήθηκε ουδέποτε για τα όσα δεινά επέφεραν οι ειλημμένες αποφάσεις προεκλογικά ως φαίνεται, σε πλήρη αντιδιαστολή με την προεκλογική καμπάνια του "λεφτά υπάρχουν" κατατροπώνοντας τον έτερο διεκδικητή της εξουσίας απερχόμενο Κ. Καραμανλή ο οποίος προεκλογικά μιλούσε για σκληρά μέτρα και αυτή ήταν και αιτία  απώλειας της εξουσίας για την Ν.Δ., χρήζοντας, τον έως εκείνη την στιγμή μη  "καταλληλότερο για Πρωθυπουργό" Γ. Α.Π. ,ηγέτη της Ελλάδας.
Ο Λαός ουδέποτε λοιπόν δεν ρωτήθηκε για την τύχη του ,τύχη η οποία καθορίζεται στεκάμενη υπό το βλοσυρό και συνάμα ευνουχιστηκό για την Δημοκρατία στην Ελλάδα βλέμμα και την όχι απλά καθοδήγηση αλλά κατ' εντολή του εντεταλμένου "Εκατόνταρχου" μετά "λεγεωνάριων" της Τρόικα ,Τομάσσο Παντόα Σκιόπα.
Η Λαϊκή κυριαρχία  πάντα στην Χώρα μας βρισκόταν ως ξεθωριασμένο πουκάμισο σε καρφί του τοίχου κρεμασμένο και βρώμικο ,μιας και ουδέποτε δεν της δόθηκε η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει κι αυτό γιατί με τον ένα η με τον άλλο τρόπο όλες οι κυβερνήσεις έως σήμερα και όλοι ανεξαιρέτως oι κυβερνώντες πάντοτε φρόντιζαν γι' αυτό, καθιστώντας την Ελλάδα προτεκτοράτο (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ) και που συμπλήρωσε και ο σημερινός χατζιαβάτης της Τρόικα Παπανδρέου με ΕΚΤ (Ε.Ε.) και ...Ισραήλ ,με στρατιωτικές συμμαχίες μάλιστα με το τελευταίο ενόψει πολέμου του με το Ιράν ,άρα και με τον μουσουλμανικό κόσμο (κι έχουμε έναν τέτοιο γείτονα δίπλα μας ,που αναζητά τρόπο να παίξει κυρίαρχο ρόλο σε αυτόν τον κόσμο) καθιστώντας μας σε ακόμα πιο δύσκολη κι επικίνδυνη θέση ,μιας και οι αρμάδες των πολεμικών πουλιών του Ισραήλ και των ΗΠΑ ,πιθανότατα θα κάνουν χρήση(και περί ου ο λόγος ) των αεροδρομίων κι όχι μόνο της Σούδας .Κι αυτό πριν καν στεγνώσει το αίμα του ΜAVI MARMARA ,αλλά και χωρίς να έχουν καν επιστραφεί τα διαβατήρια και τα προσωπικά αντικείμενα των ελλήνων μελών των "Σφενδόνη" και "Ελεύθερη Μεσόγειος" του ανθρωπιστικού στόλου "Free Gaza".
Οι ισχυρές σχέσεις που είχε αναπτύξει ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού των ανίερων συμφωνιών και παραδόσεως της xώρας στα κοράκια και το Τέταρτο  Ράιχ ,όχι απλά (όπως είναι λογικό ) δεν ισχύουν ,αλλά αντιθέτως είναι σαν να μη υπήρξαν ποτέ.
Οι φωτογραφίες από τις επισκέψεις του Γιασέρ Αραφάτ στην Ελλάδα παίρνουν στις μέρες μας μια διαφορετική όψη, και γίνονται  ισχυροί επικριτές του Γ. Α. Παπανδρέου καθιστώντας τον "αντίπαλο" των πολιτικών επιλογών του πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, θέτοντας τον τελευταίο υπό ιστορική και πολιτική αμφισβήτηση με τις πράξεις του, τουλάχιστον αυτό ας το αναλογιστούν και οι τελευταίοι υποστηρικτές (μηχανισμοί σαφώς) ετούτης της κυβέρνησης.
Η Λαϊκή κυριαρχία λοιπόν είναι όντως θεμέλιο ,το μοναδικό σωτήριο θεμέλιο του Λαού και για να κερδηθεί πρέπει να αντισταθούμε ενωμένοι όλοι σε μια μάχη που αν την κοιτάζει ο κάθε ένας μόνος του μοιάζει άνιση μα αν την δούμε ως Λαός ενωμένος θα επιτύχει την ιστορικότερη κατάκτηση και τη σπουδαιότερη νίκη απέναντι στο αδηφάγο Κεφάλαιο που πλανάται εφιαλτικά με την μορφή πολυκέφαλου τέρατος πάνω από τα σπίτια όλων ,έτοιμο να  κατασπαράξει με τις ευχές των ηγεμόνων της ντροπής.
Χρέος όλων μας η υπεράσπιση της ζωής μας ,της Λαϊκής περιουσίας ,των Κοινωνικών δικαιωμάτων ,των εργατικών δικαιωμάτων και της αντίστασης στην σκλαβοποίηση του παρόντος μας αλλά και του μέλλοντος των παιδιών μας.
 Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας θα ανοίξει και τον δρόμο  με τελικό στόχο την Λαϊκή Κυριαρχία..
Μήπως δεν ήρθε η ώρα;
 Aν όχι τώρα ..Πότε;
 Aν όχι εμείς ..Ποιοί;
 Στο κάτω – κάτω το ίδιο το Σύνταγμα μας καλεί σε αντίσταση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου