Σελίδες

1 Σεπ 2010

«Αξιοι» όσοι υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα

http://tasosnastos.blogspot.com/


   Οι εκλογές του Νοέμβρη για τις περιφέρειες και τους δήμους έχουν ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα. Γι' αυτό το λόγο κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά στη ζωή τους. Η μείωση του μισθού, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς, το κόψιμο της σύνταξης, η άγρια φορολογία, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι τα προβλήματα και τα αδιέξοδα για την εργατική λαϊκή οικογένεια, που πρέπει να τα πάρει υπόψη της μπροστά στην κάλπη. Αλλωστε, οι περιφέρειες και οι δήμοι είναι όργανα του αστικού κράτους, τμήμα του ίδιου μηχανισμού που θα κληθούν να υλοποιήσουν την πολιτική του μνημονίου και του επικαιροποιημένου μνημονίου, μέσα από τη νέα διοικητική δομή, τον λεγόμενο «Καλλικράτη».
   Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα εμφανίζονται όλο και περισσότεροι δήθεν «ανεξάρτητοι», «άξιοι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης» υποψήφιοι που θα ζητούν την ψήφο των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εκλογικός συνδυασμός για τα τοπικά όργανα, που να μην έχει άμεση διασύνδεση με κάποιο πολιτικό κόμμα, είτε να στηρίζεται από περισσότερα του ενός κόμματα. Οταν, μάλιστα, οι εργαζόμενοι ακούν μεγάλα λόγια, ότι ο τάδε συνδυασμός είναι υπεράνω κομμάτων, πρέπει να... κουμπώνονται ακόμα περισσότερο.
   Το παράδειγμα στο Δήμο Σκύρου, όπου ο υποψήφιος, που δηλώνει «ανεξάρτητος», στηρίζεται με κάθε επισημότητα και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ είναι χαρακτηριστικό. Υπάρχουν και κραυγαλέες περιπτώσεις όπως αυτή του Κ. Γκιουλέκα, πρώην υφυπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης της ΝΔ, που δηλώνει «υπερκομματικός» και διεκδικεί τη δημαρχία στη Θεσσαλονίκη. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Ομως, ακόμα κι αν δεν υπάρχει επίσημη στήριξη, οι ίδιοι που δηλώνουν «ανεξάρτητοι», προστρέχουν να στηρίξουν ή ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ στο β' γύρο των εκλογών ή ζητούν τη στήριξη αυτών των κομμάτων για να εκλεγούν τη δεύτερη Κυριακή.
   Βασικό κριτήριο, για να κριθεί ο κάθε υποψήφιος είναι το τι στάση κρατά απέναντι στα λαϊκά προβλήματα. Πόσο «εξαρτημένος» είναι από τη συγκεκριμένη πολιτική που χτυπά αλύπητα τη λαϊκή οικογένεια. Ετσι κι αλλιώς, πριν από τις εκλογές όλοι ανεξαιρέτως είναι υποχρεωμένοι να τοποθετηθούν για συγκεκριμένες πολιτικές, άρα και για κόμματα που τις ασκούν, τις υποστηρίζουν ή τις ανέχονται. Πολύ περισσότερο που, μετά τις εκλογές, οι εκλεγμένοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική των κομμάτων που στηρίζουν ή ανέχονται την επιχειρηματική δράση, το Μνημόνιο, τον «Καλλικράτη». Τα λαϊκά στρώματα είναι υποχρεωμένα από τα πράγματα να αποδοκιμάσουν τις «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες.
   Ο λαός πρέπει, με τους αγώνες και την ψήφο του και στις εκλογές στην Τοπική Διοίκηση, να αναδείξει τους δικούς του εκπροσώπους, που θα προβάλουν λύσεις για τα δικά του προβλήματα, θα παλεύουν μαζί με το οργανωμένο κίνημα, θα στηρίζονται σ' αυτό, σε γραμμή ανυπακοής - απειθαρχίας, σύγκρουσης με την πολιτική κυβέρνησης - αστικών κομμάτων - τρόικας, ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, για την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών, που εκφράζουν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τους οποίους στηρίζει το ΚΚΕ.

Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου