Σελίδες

17 Σεπ 2010

Πετά έξω από τα δωμάτιά τους 4 σπουδαστές επειδή δεν έχουν να πληρώσουν

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σε κινητοποίηση σήμερα, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
Στο δρόμο πετά τέσσερις σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας η Φοιτητική Εστία του Ιδρύματος και τους καλεί να παραδώσουν τα δωμάτια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο που έχει επιβληθεί και είναι στα 45 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, η Εστία τους ζητά να καταβάλουν προκαταβολικά το ενοίκιο για τέσσερις μήνες.
απόφαση αυτή της Εστίας έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους σπουδαστές, τους οποίους το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί να προχωρήσουν σήμερα Παρασκευή, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Εστίας στις 10 το πρωί.
Το πρόβλημα με τη φοιτητική εστία θα είναι εκρηκτικό το επόμενο διάστημα, με την είσοδο και των πρωτοετών σπουδαστών καθώς υπάρχουν μόλις 250 κλίνες για 4.000 περίπου σπουδαστές, δηλαδή αναλογία 1 κλίνη για 16 σπουδαστές!
Σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της εφορίας της Εστίας να διώξει 4 σπουδαστές οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν το απαράδεκτο "νοίκι", όταν οι συγκεκριμένοι σπουδαστές είναι στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι και παιδιά απολυμένων. Το σύνολο των σπουδαστών που ζουν στην Εστία είναι παιδιά που προέρχονται από φτωχές και λαϊκές οικογένειες. Μάλιστα, στην πλειοψηφία τους δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους για να τα βγάλουν πέρα.
Είναι πρόκληση να πετάνε στο δρόμο σπουδαστές από την Εστία, όταν στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης απελευθερώνουν τις απολύσεις, κόβουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Παράλληλα, οι φοροελαφρύνσεις και οι επιδοτήσεις των 25 δισ. στο κεφάλαιο συνεχίζουν.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους της Καλαμάτας, όλους τους γονείς, τους φοιτητές και τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ σε κοινή συστράτευση ώστε:
  • Να μην πεταχτεί κανένα παιδί της εργατικής τάξης έξω από την Εστία.
  • Να χτιστούν και άλλες Εστίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τον αριθμό των σπουδαστών. Μέχρι τότε να προχωρήσουν σε επίταξη ξενοδοχείων της Καλαμάτας. Το παλιό Νοσοκομείο να γίνει Εστία τώρα!
  • Μηνιάτικο επίδομα 600 ευρώ για σίτιση και στέγαση στους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου