Σελίδες

29 Αυγ 2010

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ...

ΠΗΓΗ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

http://tasosnastos.blogspot.com/
«Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ την τριετία 2011 - 2013 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

H ΡΑΕ προτείνει αύξηση της τιμής κατά 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, ενώ για τις μεσαίες καταναλώσεις η αύξηση να είναι από 7,5% έως 15%.

Οι τιμές του ρεύματος για τους αγρότες αναμένεται να αυξηθούν κατά 25%-33% στην τριετία 2011 - 2013 και για τη βιομηχανία κατά 10%.

Αντίθετα, στις μεγαλύτερες καταναλώσεις προτείνεται συνολική μείωση από 6,5% έως 16%».

Η είδηση είναι από το in.gr και ήταν αναμενόμενη. Η δωσίλογη κυβέρνηση του Γ. Τσολάκογλου-Παπανδρέου μαζί με τους συνεταίρους της, της τρόικας
έχουν βάλει μπροστά τις επιδιώξεις τους να πουληθεί το 40% της ΔΕΗ, ώστε να απελευθερωθεί βίαια η αγορά ενέργειας, να αυξηθούν κατακόρυφα τα τιμολόγια ρεύματος ώστε οι καπιταλιστές ντόπιοι και ξένοι που θα λεηλατήσουν την περιουσία του ελληνικού λαού (με τον ιδρώτα του έλληνα εργαζόμενου δημιουργήθηκαν όλες οι υποδομές της ΔΕΗ) να δουν τα κέρδη τους να απογειώνονται με αστρονομικούς ρυθμούς.

Και οι ντόπιοι καπιταλιστές που θα συμμετάσχουν σ’ αυτό το πάρτι είναι η αφρόκρεμα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Ο Μπόμπολας με την Ελλάκτωρ, ο Βαρδινογιάννης με την ΑΝΕΚ όπως επίσης και οι επιχειρηματικοί όμιλοι του Καπελούζου και Μυτιληναίου.

Και για να μην μείνει σε κανέναν αμφιβολία για το τι πρόκειται να επακολουθήσει παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα του «μνημονίου» στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι:

«Η κυβέρνηση αρχίζει την υλοποίηση του σχεδίου για το άνοιγμα σε τρίτους της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη. Η κυβέρνηση υλοποιεί την απόφαση της είτε να εκχωρήσει τη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων σε έναν ανεξάρτητο φορέα, είτε να δώσει τον ρόλο αυτό στον ανεξάρτητο διαχειριστή του συστήματος.

Η κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί τον μηχανισμό ώστε να διασφαλίσει ότι τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας αντανακλούν σταδιακά, και το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2Ο13, τις τιμές χονδρικής της αγοράς, με εξαίρεση τις πιο ευάλωτες ομάδες καταναλωτών. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δραστηριότητες του δικτύου είναι αποδεσμευμένες από δραστηριότητες προσφοράς, όπως προβλέπεται στο δεύτερο και τρίτο πακέτο απελευθέρωσης της ενέργειας, τα ακόλουθα μέτρα θα υλοποιηθούν:

Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει απόφαση για τις λεπτομέρειες της αποδέσμευσης του διαχειριστή συστήματος μεταφοράς, σύμφωνα με το τρίτο πακέτο απελευθέρωσης της ενέργειας, και θα υιοθετήσει την απαραίτητη νομοθεσία για να διασφαλίσει την πλήρη αποδέσμευση των χειριστών συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικού και φυσικού αερίου, μέχρι τον Μάρτιο του 2Ο12.

* Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου διαχειριστή του συστήματος
διανομής, σύμφωνα με το τρίτο πακέτο απελευθέρωσης της ενέργειας».

Αλήθεια, πόσο υπερβολικό είναι το σύνθημα που υπάρχει σε τοίχο στα Πετράλωνα ότι όσοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου