Σελίδες

27 Αυγ 2010

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Οι «ανεξάρτητοι» εκλιπαρούν το ΠΑΣΟΚ


Ανταγωνισμοί και κολεγιές που προδίδουν σύγκρουση επιχειρηματικών και άλλων συμφερόντων
Αυξάνονται οι δήθεν «ανεξάρτητοι» και «άφθαρτοι» μνηστήρες για τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που φιλοδοξούν να συσπειρώσουν σε αντιδεξιά βάση και να «ανατρέψουν συντηρητική κυριαρχία» της προηγούμενης διοίκησης.
Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για πολιτικά στελέχη δοκιμασμένα στην εφαρμογή και τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής σε επίπεδο κεντρικής και τοπικής διοίκησης, γεγονός που πρέπει να αποτελέσει βασικό κριτήριο για την καταδίκη τους, ανεξάρτητα με το ποιο προσωπείο επιλέγουν να εμφανιστούν για να συγκαλύψουν την επί της ουσίας συμπόρευσή τους με την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου και
του «Καλλικράτη».
Το τοπίο που έχει διαμορφωθεί, επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως πίσω από την πληθώρα των υποψήφιων μνηστήρων για το δημαρχιακό αξίωμα, κρύβεται η προσπάθεια των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να αποφύγουν τη λαϊκή καταδίκη για την πολιτική που υλοποιούν (κυβέρνηση) και στηρίζουν (ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.).
Παράλληλα, περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή, φανερώνεται το ενδιαφέρον και η σύγκρουση των μεγαλοεπιχειρηματιών να αποκτήσουν ισχυρή επιρροή στα αξιώματα που καθορίζει ο Καλλικράτης, τον οποίο άλλωστε στηρίζουν αναφανδόν («επανάσταση» τη χαρακτήρισε ο Γ. Μπουτάρης).
Απ' αυτή τη σκοπιά, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να αξιοποιήσουν την ευκαιρία των τοπικών εκλογών και να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και όσους πρόθυμα παίρνουν θέση στο παιγνίδι που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή οργή και να μην εκφραστεί με ψήφο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης έχει επιλογή, να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ, με επικεφαλής στο δήμο τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής της ΝΔ, θα είναι ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ως «ανεξάρτητος» από τον ίδιο πολιτικό χώρο, εμφανίζεται ο Σ. Τζακόπουλος.
Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, διαθέσιμοι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες Γ. Μπουτάρης, Ν. Ευθυμιάδης και Τ. Τζήκας, αλλά και ο Μπ. Μπαρμπουνάκης, που έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους και διεκδικούν την επίσημη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος και κάνουν τις ανάλογες επαφές. Υποψήφιος θα είναι επίσης και ο Στ. Παπαθεμελής, τον οποίο ενδέχεται να στηρίξει ο ΛΑ.Ο.Σ.
Χύθηκε η σούπα της «διαπαραταξιακής»
Χτες, η λεγόμενη «διαπαραταξιακή» για το δήμο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη στήριξη του Τ. Τζήκα (πρόεδρος της «Τεχνόπολης» και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Πληροφορικής Βόρειας Ελλάδας) για υποψήφιο δήμαρχο, απορρίπτοντας τους Μ. Τρεμόπουλο από τους Οικολόγους (προαλείφεται για υποψήφιος περιφερειάρχης) και Τ. Μηταφίδη από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά με αντιδεξιά συνθηματολογία, στη «διαπαραταξιακή» συμμετείχαν οι παρατάξεις «Θεσσαλονίκη - Πρωταγωνίστρια» (Χ. Αράπογλου ΠΑΣΟΚ), «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» (Τ. Μηταφίδης ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» (Γ. Μπουτάρης), «Οικολογία - Αλληλεγγύη» (Τρεμόπουλος), «Αλλάζουμε την Πόλη», «Δώδεκα» και «Θεσσαλονίκη - Δημιουργική Πόλη» (Τάσος Τζήκας).
Πρώτος αποχώρησε ο Γ. Μπουτάρης, ο οποίος διεκδικεί για λογαριασμό του την αποκλειστική στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ δε συμφώνησε σε ανάδειξη κοινού υποψηφίου (αναμένεται να αποφασίσει ο Γ. Παπανδρέου). Μετά την τελευταία εξέλιξη αποχώρησε και η παράταξη του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, που όπως φαίνεται θα ανακοινώσει δικό της υποψήφιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου