Σελίδες

19 Αυγ 2010

Λίστες συγκάλυψης και προκλητικής κοροϊδίας


http://tasosnastos.blogspot.com/
Κινήσεις εντυπωσιοθηρίας, με στόχο να θολώσει τα νερά για τη φορομπηχτική πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού

Μέρος του σχεδίου παραπλάνησης του λαού αποτελεί η υπερπροβολή μεμονωμένων περιπτώσεων «φοροδιαφυγής», στην οποία καταφεύγει κάθε τρεις και λίγο η κυβέρνηση, για να συγκαλύψει τη νόμιμη φοροασυλία που απολαμβάνει το κεφάλαιο και τη φοροεπιδρομή σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος.
Ο ντόρος που επιχειρεί να σηκώσει, με τη συνδρομή των πρόθυμων αστικών ΜΜΕ, έχει να κάνει ακόμα με την προσπάθεια να νομιμοποιηθούν η βάρβαρη αντεργατική πολιτική και τα νέα πακέτα που έχει στα συρτάρια της η κυβέρνηση.
Οι λεγόμενοι «ράμπο» που εξαπολύει το ΣΔΟΕ στα μικρομάγαζα, οι δήθεν λίστες φοροδιαφυγής, είναι το απόλυτα σαθρό «άλλοθι». Η συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων, η παραπέρα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, αυτή τη φορά με όχημα τη μετάταξη εμπορευμάτων μαζικής λαϊκής κατανάλωσης από το λεγόμενο χαμηλό (σήμερα 11%) στο ψηλό συντελεστή ΦΠΑ (23%), οι παραπέρα αυξήσεις σε άλλους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, είναι οι ήδη διακηρυγμένοι στόχοι κυβέρνησης και τρόικας.
Μπροστά σ' αυτή τη σκληρή για το λαό πραγματικότητα, οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης βρίσκουν το θράσος να ανακοινώνουν διάφορες λίστες φοροδιαφυγής, με παράλληλο στόχο να συγκαλύψουν τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης.
Υστερα από διαδοχικές συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες μέρες με τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, έδωσε χτες στη δημοσιότητα λίστα με υποθέσεις φοροδιαφυγής σχετικά με απόκρυψη εισοδημάτων από «επιχειρηματικές αμοιβές».
Οπως προκύπτει, οι διαφυγόντες φόροι για το σύνολο των φοροφυγάδων που «εντόπισαν» φτάνουν δε φτάνουν στις 490.000 ευρώ! Πρόκειται δηλαδή για τον απόλυτο εμπαιγμό. Κοροϊδία αποτελούν και τα δήθεν ευρήματα της δεύτερης λίστας που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, με τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη 90 μεγαλοοφειλετών, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αξίας πολλαπλάσιας της οφειλής τους. Ομως, ακόμα και αυτά τα - ήδη γνωστά στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό - στοιχεία, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.
Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να συντηρεί στην επικαιρότητα τέτοιου είδους «θέματα» με στόχο να συγκαλύψει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον απόηχο της εντυπωσιοθηρίας με τις λίστες, η κυβέρνηση προωθεί το νέο φορολογικό νόμο, με τον οποίο εκχωρεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες προκλητικά προνόμια και νόμιμους τρόπους ακόμη και για το ξέπλυμα κεφαλαίων που είχαν φυγαδεύσει στις τράπεζες του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου