Σελίδες

27 Αυγ 2010

Ετσι εξηγείται...

Παραπολιτικά δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο έγραφαν, τις προηγούμενες μέρες, ότι στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, πολλοί υπουργοί, με πρώτο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να βγει και να διαψεύσει ότι υπάρχει νέα, επικαιροποιημένη έκδοση του μνημονίου και νέα μέτρα. Οπως εξηγούσαν, το κόστος είναι μεγάλο για την κυβέρνηση και δέχονται πίεση από τον κόσμο, την οποία δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να τη διαχειριστούν επικοινωνιακά. Λίγες ώρες αργότερα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έσκιζε τα ρούχα του από το βήμα της Βουλής ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα και πως η κυβέρνηση «βλέπει φως στην άκρη του τούνελ». Τα ίδια επαναλάμβανε και ο Γ. Πεταλωτής το ίδιο μεσημέρι στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.
   Τι φανερώνει η πρεμούρα τους; Οτι η πίεση από το λαό και η αγανάκτηση ακόμα και των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο μεγάλη, ώστε να φοβούνται πλέον ότι το παραμικρό μπορεί να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στην πολιτική που προωθούν και υπερασπίζονται. Γι' αυτό σε ενιαία γραμμή προσπαθούν εδώ και πέντε μέρες να πείσουν ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα και πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για το λαό πέρα από το μνημόνιο. Γι' αυτό οΚαψής σκύλιασε χτες από το δελτίο του «Μέγκα» ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι μονόδρομος και πως «αυτά που ακούγονται για ανυπακοή και ανατροπή είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».
   Με βάση όλα τα παραπάνω, εύκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς τη χτεσινή έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Το αίτημα που κατέθεσε το ΚΚΕ, να φέρει η κυβέρνηση το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, τους χαλάει τη σούπα, αφού θέτει το μνημόνιο στο επίκεντρο της κουβέντας και δεν τους αφήνει να περάσουν στα μουλωχτά την ακόμα πιο βάρβαρη έκδοσή του και κάθε επόμενη που θα ακολουθήσει. Τους εκθέτει ακόμα στα μάτια του λαού, επειδή έχουν ήδη ψηφίσει νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι συμφωνίες του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα δε χρειάζεται να έχουν πλέον ούτε τη γνώμη, ούτε την έγκριση της Βουλής. Δηλαδή, στην προσπάθειά τους να υπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της αστικής τάξης, κουτσουρεύουν ακόμα και την κορωνίδα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την οποία, κατά τα άλλα, υπερασπίζονται.
   Στα σχέδιά τους έχουν φανερό συνεργάτη την αντικομμουνιστική αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ., που αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά. Εχουν, όμως, για συνεργό τους και τηΝΔ, η οποία στη θέση του μνημονίου, που δεν ψήφισε για δημαγωγικούς λόγους, παρουσιάζει ένα δικό της συμπληρωματικό και εξίσου βάρβαρο μνημόνιο, καλώντας το λαό να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να τους στείλουν όλους αδιάβαστους. Να κάνουν πραγματικότητα το χειρότερο εφιάλτη των κομμάτων του μνημονίου, που δεν είναι άλλος από το να γεμίσουν οι δρόμοι, τα εργοστάσια, τα μαγαζιά, τα σχολεία, τα μικροχώραφα με αποφασισμένους εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες, οι οποίοι θα αντεπιτεθούν στην πολιτική του μνημονίου και σε ενιαίο μέτωπο θα τη σαρώσουν.

Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου