Σελίδες

24 Αυγ 2010

Ενιαίο μέτωπο για την ανατροπή του μνημονίου


   Για την «επικαιροποίηση» του μνημονίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕεξέδωσε το παρακάτω σχόλιο:
«Το "επικαιροποιημένο" μνημόνιο είναι μια ακόμα απόδειξη ότι τα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Αποτελεί εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού θα προωθήσουν το επόμενο διάστημα κυβέρνηση, τρόικα και μεγαλοεπιχειρηματίες.
Επιδίωξή τους δεν είναι μόνο να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά ξεζουμίζοντας ακόμα περισσότερο τον εργάτη και εκτοπίζοντας τους μικρομεσαίους, να διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων, ενισχύοντας την κυριαρχία τους. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται σταθερά η εξολόθρευση των στοιχειωδών εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Οσες μεγάλες θυσίες κι αν κάνουν, δε θα υπάρξει κανένα όφελος για τους ίδιους. Γι' αυτό το λόγο, πρέπει να δώσουν ενιαία απάντηση, να συγκροτήσουν ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης, για την ανατροπή του μνημονίου, του "ευρωμονόδρομου", για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου