Σελίδες

10 Αυγ 2010

Παραφυάδες σε δράση


Γρηγοριάδης Κώστας
Αργησαν αλλά το κατάλαβαν(;), αν και επιμένουν να διατηρούν ορισμένες επιφυλάξεις! Ο λόγος για τους «Οικολόγους - Πράσινους», που σε χτεσινή τους ανακοίνωση, με αφορμή το νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών, αναφέρουν: «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εκπροσωπείμάλλον τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, παρά των πολιτών»! Μάλλον. Δηλαδή δεν είναι και σίγουροι. Τι άλλο όμως πρέπει να κάνει αυτή η κυβέρνηση για να παραδεχτούν οι παραφυάδες της ότι ακριβώς εκπροσωπεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου γενικώς; Κατανοούμε ωστόσο και τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει κι αυτές. Απ' τη μια να προσπαθούν να συμβαδίσουν κάπως με το κοινό αίσθημα, απ' την άλλη να υπερασπιστούν ένα σύστημα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπηρετεί με αξιοζήλευτη προσήλωση. 
Οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» είναι οι δεύτεροι, μετά τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που αφού για τα μάτια του κόσμου ρίχνουν μερικές μπηχτές, στη συνέχεια αφήνουν να εννοηθεί ότι οι τράπεζες ίσως και να έχουν ανάγκη και τον νέο μποναμά, συνεπώς καλώς πράττει η κυβέρνηση. Ετσι, με την ανακοίνωσή τους την καλούν να «πει την αλήθεια για το τραπεζικό σύστημα» και διερωτώνται «ποια είναι η πραγματική κατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος;» και «αν οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα»... Δεύτεροι έρχονται, μετά τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, και στην πρόταση που καταθέτουν για «ριζικό αναπροσανατολισμό του τραπεζικού συστήματος, ώστε να υπηρετεί την πραγματική οικονομία και τις ανάγκες για βιώσιμη στροφή, είναι καιρός να τεθεί το ζήτημα ενός ισχυρού δημοσίου τραπεζικού πυλώνα με συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή»!
Καλά το παίζουν το παιχνίδι τους οι «αναπληρωματικοί», έστω κι απ' τον «πάγκο». Ετσι που να ευελπιστούν ότι θα έρθει και γι' αυτούς μέρα που θα κληθούν στο «γήπεδο» να παίξουν «μπάλα». Είτε όμως στον πάγκο, είτε στο γήπεδο, το παιχνίδι είναι στημένο και σε βάρος του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου