Σελίδες

24 Αυγ 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ


   Νέα καταιγιστικά μέτρα, η εφαρμογή των οποίων θα πλήξει βίαια και ανεπανόρθωτα το εναπομείναν λαϊκό εισόδημα, και θα επιδεινώσει τους όρους ζωής και εργασίας των λαϊκών στρωμάτων, προβλέπει η εφαρμογή του «επικαιροποιημένου Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής», που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή. 
Το 50 σελίδων κείμενο, προβλέπει την επιβολή νέων σαρωτικών φοροεισπρακτικών μέτρων, περικοπές των κρατικών δαπανών κατά 4 δισ. ευρώ, σε σχέση με τους αρχικούς κυβερνητικούς στόχους, νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, όπου κατ' ουσίαν καταργείται η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επιπλέον μέτρα στο συνταξιοδοτικό σύστημα, με πρόσχημα την ολοκλήρωση το 2011 των αναλογιστικών μελετών, δραστικές παρεμβάσεις στις δαπάνες Υγείας και νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο, την παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο των πιο κερδοφόρων και δυναμικών επιχειρήσεων, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων μετέχει σήμερα το Δημόσιο. 
Η δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου μνημονίου επαληθεύει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι η επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ο λαός έχει τώρα τον πρώτο λόγο στην οργάνωση της πάλης του για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να ηττηθεί η στρατηγική που τα επιβάλλει, να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου