Σελίδες

27 Αυγ 2010

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»


http://tasosnastos.blogspot.com/
«Ξεπλένει» την πολιτική του ΠΑΣΟΚ
«Διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο» ζητάει από την τοπική διοίκηση ο Φ. Κουβέλης
Σε εκστρατεία αποκάθαρσης της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η «Δημοκρατική Αριστερά». Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Φ. Κουβέλης, αφού παραδέχτηκε ότι τα δεδομένα ωθούν το λαό να σταθεί κριτική απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στους συνδυασμούς που υποστηρίζονται απ' αυτήν, στη συνέχεια τους προ(σ)κάλεσε να μην το πράξουν αλλά να ψηφίσουν αυτοδιοικητικά!
Οπως είπε, στόχος είναι «η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση», κι αυτό όταν ο «Καλλικράτης» κάνει ένα βήμα παραπέρα στη μετατροπή των δήμων και των περιφερειών σε κρατικά όργανα άσκησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Γι' αυτό και η επιλογή των συνδυασμών απ' τα κόμματα που ασπάζονται τον «Καλλικράτη» και την εφαρμοζόμενη πολιτική θα γίνει εν πολλοίς με κριτήριο την προσήλωση στην προώθησή της.
Αυτό το γνωρίζει η «Δημοκρατική Αριστερά» γι' αυτό ο Φ. Κουβέλης ισχυρίστηκε ότι το κριτήριο είναι οι νέες «δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις» να διαχειριστούν αυτή την πολιτική «με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο», αναπαράγοντας τις γνωστές φανφάρες της κυβέρνησης.
Προκαλώντας το κοινό νου, ο Φ. Κουβέλης είπε ακόμα ότι το κόμμα του δε συμμερίζεται «αντιμνημονιακές» λογικές γιατί διεκδικεί «προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων» και η καταγγελία του μνημονίου γενικά και αόριστα «καταλήγει υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου»!
Τις ίδιες φαιδρότητες επανέλαβε σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» όπου οχυρώθηκε πίσω απ' το ότι δεν μπορεί να υπάρξει «μια συσπείρωση εναντίον του μνημονίου η οποία θα γίνει από δυνάμεις οι οποίες κατά τα άλλα είναι ετερόκλητες», για να δικαιολογήσει το ότι ζητούν απ' το λαό να αγνοήσει το μνημόνιο και την πολιτική που ασκείται, επειδή δεν είναι δυνατόν να υπάρξει «μία βάση πολιτικής ομοιογένειας εναντίον του μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου