Σελίδες

8 Ιουλ 2010

Αποκαλύπτεται η προαποφασισμένη στρατηγική...

Την αμέριστη στήριξη προς το έργο της κυβέρνησης, η οποία κατεδαφίζει τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση δίνει και το ΙΟΒΕ με την τριμηνιαία Εκθεση για την ελληνική οικονομία. Και, βέβαια, δε θα περίμενε κάποιος κάτι διαφορετικό από ένα Ιδρυμα των βιομηχάνων. Ακολουθώντας την πεπατημένη και αναπαράγοντας τα γνωστά επιχειρήματα περί δημοσιονομικού προβλήματος, το ΙΟΒΕ δικαολογεί «την εκτεταμένη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού» ως «αναγκαιότητα», προκειμένου - όπως λέει - « να αποφευχθούν οι εκρηκτικές συνέπειές της στο δημόσιο χρέος».

Την ίδια στιγμή εκτιμά πως «...Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, που βρίσκεται αυτό τον καιρό σε εξέλιξη στην Ελλάδα και στη Γαλλία, είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε τάση που θα ακολουθηθεί από την πλειοψηφία των χωρών - μελών της ΕΕ στα επόμενα χρόνια».

Μετά από όλα αυτά, αναρωτιέται κανείς ποια είναι η αναγκαιότητα που τα μέτρα αυτά θα εξελιχθούν σε «ευρωπαϊκή τάση»; Μήπως, τελικά, αποκαλύπτεται πως δεν πρόκειται για «ελληνική ιδιαιτερότητα», όπως προφασίζεται μαζί με την κυβέρνηση το ΙΟΒΕ, αλλά για στρατηγική επιλογή των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, η οποία επιβάλλεται από όλες τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ; Αλλά είναι προφανές ότι από τέτοιες σκέψεις φυλάγεται το ΙΟΒΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου