Σελίδες

2 Ιουλ 2010

«Τρέμουν» οι τράπεζες...

Στις μεν ΗΠΑ, η διάταξη περί επιβολής φόρου στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα απαλείφθηκε. Πλήρως.

Στη δε Γερμανία, το νομοσχέδιο προβλέπει ως συντελεστή φορολόγησης το υποτυπώδες 0,02% για ποσά μέχρι 10 δισ. ευρώ έως το ακόμα πιο υποτυπώδες 0,04% για ποσά άνω των 100 δισ. ευρώ! Οσο για τον όγκο των παράγωγων προϊόντων χαρτοφυλακίου (εκεί δηλαδή που γίνεται το «έλα να δεις» της τοκογλυφίας και της κερδοσκοπίας), αυτός θα φορολογείται με το... ιλιγγιώδες ποσοστό του 0,00015%!

Τέτοια και τόση, λοιπόν, η «πάταξη» της χρηματοπιστωτικής ασυδοσίας, ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού.

Οχι, βέβαια, ότι έστω κι αν επέβαλλαν κάποιο φόρο - που στο μέλλον δεν αποκλείεται - θα είχε καμία σημασία για τους λαούς, στο πλαίσιο της κρατικομονοπωλιακής σύμφυσης.

Εντούτοις, η όλη εξέλιξη είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι ακόμα και η απάτη και τα παραμύθια έχουν ελάχιστη διάρκεια ζωής σε συνθήκες αξεδιάλυτης σχέσης του ιμπεριαλισμού με τη χρηματιστική ολιγαρχία.

Εξέλιξη για την οποία, φυσικά, μερίδα των ευσήμων ανήκει και στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος κάθε τρεις και λίγο μας υπενθυμίζει τους σχετικούς «αγώνες» στο πλαίσιο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», αλλά και την επιστολή για την «αντιμετώπιση των κερδοσκόπων», που συνυπέγραψε με τους Μέρκελ και Σαρκοζί και που όλοι μαζί την είχαν αποστείλει στον Ομπάμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου