Σελίδες

3 Ιουλ 2010

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Εντείνουν την αντεργατική επίθεση

Οι εργαζόμενοι φορτώνονται διπλά τη μετατροπή του τουρισμού σε εμπόρευμα

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ζάκυνθο, καθώς οι ξενοδόχοι έχουν ξεκινήσει μια σκληρή και συντονισμένη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο. Την κατάσταση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων του νησιού. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου «να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της ίδιας τους της ζωής στα χέρια τους. Οργανωμένοι στα ταξικά σωματεία γυρίζουμε την πλάτη σε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία και αγωνιζόμαστε με το ΠΑΜΕ για την αντεπίθεση που έχει προοπτική την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το σωματείο, οι ξενοδόχοι στο νησί πιέζουν τους εργαζόμενους (ανεξάρτητα από τις μέρες που θα δουλέψουν) να αποδεχτούν να τους δοθούν μέχρι 101 ένσημα (όσα απαιτούνται για να μπει κανείς στο ταμείο ανεργίας) και ούτε μισό παραπάνω! Ωστόσο, όπως αναφέρει το «ΜΑΜΠΕΛΙ» στην περιοχή Καμπί δήλωσε ότι θα «κάνει τρίμηνες συμβάσεις που σημαίνει ούτε 101 ένσημα» για τους εργαζόμενους. Δηλαδή δεν θα έχουν ούτε τα απαιτούμενα ένσημα για να μπουν στο Ταμείο ανεργίας.

Και συνεχίζει: «Το "ΚΑΡΑΒΕΛ" πάντα με το "διάλογο" της τρομοκρατίας και με την απειλή της απόλυσης εκβιάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν 5ωρα. Το ξενοδοχείο "ΕΛΑΙΩΝΑΣ" στο Τραγάκι και το "ΖΑΝΤΕ ΡΟΥΑΓΙΑΛ ΠΑΛΛΑΣ" στο Βασιλικό έχουν απλήρωτους του εργαζόμενους 2 μήνες τώρα». Τέλος, το σωματείο καταγγέλλει ότι έχει ξεσπάσει και «μπαράζ εκδικητικών απολύσεων από τα ξενοδοχεία "ΒΙΚΤΩΡΙΑ", "ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ", "ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙΑΝ", "ΠΟΡΤΟ ΙΛΙΕΣΣΑ" καθώς και από επιχειρήσεις όπως "ΠΙΤΣΑ ΧΑΡΤ" "ΝΕΧΤ" και αλλού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου