Σελίδες

3 Ιουλ 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Την Τρίτη «τραγουδάμε κι αγωνιζόμαστε»

Καλλιτέχνες από διάφορους χώρους δηλώνουν καθημερινά συμμετοχή. Στις 6.30 μ.μ. ορίστηκαν οι προσυγκεντρώσεις

Με σύνθημα «ένα τραγούδι για τον αγώνα» εργατοϋπάλληλοι, νέοι, μετανάστες, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι μαζί με τις οικογένειές τους θ' ανταμώσουν την Τρίτη με τα συνδικάτα τους και άλλους μαζικούς φορείς στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα στη συναυλία - συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν το ΠΑΜΕ, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με τη συμμετοχή διαφόρων καλλιτεχνών. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, ενταγμένο στην πολύμηνη και πολύμορφη δράση των ταξικών δυνάμεων για την οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, οι συμμετοχές εργαζομένων καλλιτεχνών στη συναυλία καθημερινά αυξάνονται. Χτες, ανακοινώθηκε η συμμετοχή και της Ευσταθίας. Θυμίζουμε πως ακόμα έχουν δηλώσει συμμετοχή οι: Βαγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μάνος Πυροβολάκης, Λάκης Χαλκιάς.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση - συναυλία απευθύνουν και ηθοποιοί της χώρας σε κείμενο με το οποίο τονίζουν:

«Εμείς οι ηθοποιοί, νιώθοντας ότι η θέση μας είναι δίπλα στους εργαζόμενους, δηλώνουμε και το δικό μας "παρών" στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας των αντιδραστικών μέτρων, που απειλούν να σαρώσουν κάθε δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή. Καλούμε όλο το λαό να αγκαλιάσει τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος την Τρίτη 6 Ιούλη και ώρα 19.00 στο Σύνταγμα, για να διατρανώσουμε με όπλο μας και την τέχνη, την απόφασή μας να εμποδίσουμε τον αντικοινωνικό οδοστρωτήρα των ισχυρών του πλούτου και ν' ανοίξουμε δρόμο σε έναν πραγματικά ανθρώπινο πολιτισμό».

Το κείμενο χτες υπέγραψαν οι ηθοποιοί Αντώνης Αντωνίου, Νικολέττα Βλαβιανού, Αννα Γεραλή, Θανάσης Θεολόγης, Γιώργος Καρμανός, Ελισάβετ Ναζλίδου, Θέμις Πάνου, Χρήστος Σιμαρδάνης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ενώ έχουν ήδη υπογράψει και οι: Αγγελος Αντωνόπουλος, Μπέτυ Βαλάση, Γρηγόρης Βαλτινός, Κώστας Βουτσάς, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Καζάκος, Θύμιος Καρακατσάνης, Λίλα Καφαντάρη, Βασίλης Κολοβός, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Παύλος Ορκόπουλος, Ιωάννα Πηλιχού, Ελένη Ράντου, Τιτίκα Σαριγγούλη.

Οι προσυγκεντρώσεις

Στο μεταξύ, ορίστηκαν τα σημεία των προσυγκεντρώσεων από όπου οργανωμένα θα φτάσουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στο σημείο της κινητοποίησης. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ. σε:

  • Ομόνοια: Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), οι μαζικοί φορείς και οι εργαζόμενοι της Α' Αθήνας, των βόρειων συνοικιών, των Βορειοδυτικών, των Δυτικών και των Νοτιοδυτικών Συνοικιών.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι Νότιων και Νοτιοανατολικών συνοικιών.
  • Ευαγγελισμός: Μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι Ανατολικών και Βορειοανατολικών συνοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου