Σελίδες

28 Ιουλ 2010

ΛΙΒΑΔΕΙΑ Κινητοποίηση για την εργαζόμενη που απέβαλε και μετά απολύθηκε

Αμεση απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του εμπορικού καταστήματος

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει - Οχι στις απολύσεις». Με αυτό το πανό, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και άλλοι εργαζόμενοι της πόλης, έδωσαν χτες το απόγευμα μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία του εμπορικού καταστήματος «TSAKIRIS MALLAS», στη Λιβαδειά, κάνοντας συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος, που βρίσκεται στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.

Σημειώνεται πως η εργοδοσία, προχώρησε, πριν από λίγες μέρες, στην απόλυση 25χρονης εργαζόμενης, την πρώτη μέρα της επιστροφής της από αναρρωτική άδεια, διότι είχε αποβάλει στον τρίτο μήνα κύησης. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, από την πρώτη στιγμή που η εργαζόμενη ενημέρωσε πως ήταν έγκυος, άρχισε απ' την πλευρά της εργοδοσίας ψυχολογικός πόλεμος, απειλές και παροτρύνσεις να βγει σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, προκειμένου να προσλάβουν άλλη στη θέση της. Η εργαζόμενη δε δέχτηκε και στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της (στο δεύτερο παιδί) απέβαλε και πήρε αναρρωτική άδεια. Με την επιστροφή της, το χαρτί της απόλυσης την περίμενε στον πάγκο εργασίας.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, από την πρώτη στιγμή, απάντησε στην εργοδοτική τρομοκρατία. Χτες, με σημαίες και πανό προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος όπου δούλευε η απολυμένη, στο απογευματινό ωράριο λειτουργίας (από τις 5.30 μέχρι και τις 9 το βράδυ), απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή της. Οι συνάδελφοι της απολυμένης, μέσα απ' την ντουντούκα, έστελναν σαφές μήνυμα: «Δηλώνουμε αποφασισμένοι να βάλουμε εμπόδια στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, στο σφαγιασμό της ίδιας μας της ζωής. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Τη Δευτέρα, έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου