Σελίδες

28 Ιουλ 2010

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΧ Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Εκβιάζει και απειλεί η κυβέρνηση, με τους μεγαλοξενοδόχους και άλλους «παράγοντες της αγοράς»
Συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, κόντρα στις απειλές που εκτοξεύει μέσω διαρροών η κυβέρνηση περί επικείμενης «επιστράτευσης», στην εισαγγελική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε γνωστούς «παράγοντες της αγοράς» που πριμοδοτούν την επιχείρηση τρομοκράτησης, «ποντάροντας» στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Χρ. Ντάγκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών «Η Ενωση», υπογράμμισε ότι το κύριο ζήτημα που οφείλουν να αναδείξουν, αλλά και να συγκρουστούν οι αυτοαπασχολούμενοι στις εμπορευματικές μεταφορές είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να παραδώσει σε μεγάλες επιχειρήσεις και μονοπωλιακούς ομίλους ολόκληρο τον κλάδο, μετατρέποντας τους σημερινούς ιδιοκτήτες σε φτηνό και «ευέλικτο» εργατικό δυναμικό, στέλνοντας παράλληλα στην ανεργία αρκετούς από αυτούς. Το ζήτημα αυτό το θέσαμε ευθύς εξαρχής, από τον Απρίλη κιόλας, όταν η κυβέρνηση παρουσίασε την πρώτη μορφή του νομοσχεδίου και κάποιοι άλλοι που μας κατηγόρησαν τότε για «κομματικό συνδικαλισμό», πανηγύριζαν, επειδή υποτίθεται οι τιμές των αδειών παρέμεναν σε υψηλά επίπεδα. Το ύψος των αδειών ήταν το «τυρί στη φάκα», για να προωθήσει η κυβέρνηση το σχέδιό της για την ίδρυση των εταιρειών και σήμερα, μέσα στο καλοκαίρι, να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή, ένα νομοσχέδιο που κυριολεκτικά προμηνύει την καταστροφή των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων του χώρου.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να υπηρετήσει από ένα ακόμη «μετερίζι» την απρόσκοπτη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διαδικασία συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης. Μάλιστα, μέσω διαρροών στον Τύπο, εκβιάζει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, διαμηνύοντας ότι αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, μπορεί να μην υπάρξει καν η μεταβατική περίοδος για τον οριστικό μηδενισμό της αξίας των αδειών.

Εργολάβοι της υπονόμευσης

Οι κινητοποιήσεις των αυτοαπασχολουμένων στο χώρο των μεταφορών βρέθηκαν στο στόχαστρο της διοίκησης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά την υπονόμευση και την κατασυκοφάντηση όλων όσοι αγωνίζονται και αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων. Ετσι, για μια ακόμα φορά με μια αποπροσανατολιστικού χαρακτήρα ανακοίνωση, αναμασά και πάλι τις χυδαιότητες που κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργίες, που υποτίθεται πως πλήττουν τον τουρισμό, κάτι που όχι μόνο δεν έχει ουδέποτε επιβεβαιωθεί, αλλά αποτελεί και εντελώς αυθαίρετη εκτίμηση, που χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να χτυπηθούν οι κινητοποιήσεις. Κινούμενοι στην κατεύθυνση του «κοινωνικού αυτοματισμού» και διατηρώντας το «μαύρο μέτωπο» σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, οι κύριοι αυτοί τολμούν και μιλούν για «καταστροφικές συνέπειες» από τις απεργίες, περιφρονώντας την ολοκληρωτική καταστροφή στην οποία καταδικάζονται εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά που στενάζουν κάτω από το βάρος των μέτρων στήριξης του κεφαλαίου. Στο διά ταύτα, όπως ακριβώς έκαναν με την κινητοποίηση των ναυτεργατών που καλούσαν τις αρχές να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής, αυτοί που υποτίθεται ότι κόπτονται για τον τουρισμό, αλλά λοιδορούν τους εν δυνάμει πελάτες τους, ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει «έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ομαλή καθημερινότητα του πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου