Σελίδες

30 Ιουλ 2010

Η αθλιότητα των ΜΜΕ

Η αθλιότητα την οποία μετέρχονται τα αστικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να συκοφαντήσουν τους αγώνες κάθε κοινωνικής ομάδας που βρίσκεται σε κινητοποίηση και αντιδρά σε μέτρα που ανατρέπουν τις μέχρι τώρα συνθήκες ζωής της, έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Με την απεργία των ναυτεργατών έλεγαν ότι γκρεμίζεται ο τουρισμός, ο οποίος ωστόσο, παρά την κρίση και την γενικευμένη λιτότητα στην ΕΕ, πάει μια χαρά, ενώ οι ξενοδόχοι που υπόσχονταν ότι θα μειώσουν τις τιμές τους δεν τις κατέβασαν ούτε κατά ένα ευρώ.
Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του μνημονίου, τσίριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι αποτρέπουμε την προσέλευση ξένων τουριστών στη χώρα, οι οποίοι υποτίθεται ότι ακύρωναν μαζικά τα αεροπορικά τους εισιτήρια προς την Αθήνα. Μόλις προχτές, όμως, η διοίκηση του αεροδρομίου της «Χόχτιφ» ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών διεθνών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο σημείωσε σχετική αύξηση.
Με αφορμή την απεργία των φορτηγών αφρίζουν, ότι πέρα από τις ελλείψεις σε βενζίνη (που εδώ που τα λέμε παρατηρήθηκαν περισσότερο εξαιτίας του πανικού που έσπειραν τα Μέσα Ενημέρωσης), τα νοσοκομεία έχουν μείνει χωρίς φάρμακα, η αγορά ξέμεινε από γάλα και τα νησιά δεν έχουν οπωροκηπευτικά προϊόντα. Οπως όμως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ, όλα αυτά είναι παραμύθια αρρωστημένων εγκεφάλων που απλά θέλουν να διατηρούν ανοιχτό το μέτωπο κατά της απεργίας και επιδιώκουν να στρέψουν τον κόσμο εναντίον των φορτηγατζήδων. Γιατί, αν εξαιρέσουμε τα νησιά με τα λαχανικά που δεν περιμένουν από την Αθήνα για να καλύψουν τις ανάγκες τους, μαθαίνουμε ότι ούτε ένα μπουκάλι γάλα δεν διακινείται μέσω των φορτηγών δημόσιας χρήσης, αλλά με ψυγεία των εταιρειών, ενώ δικά τους φορτηγάκια διαθέτουν και οι φαρμακευτικές εταιρίες, οι οποίες προμηθεύουν απευθείας τα νοσοκομεία με τα αναγκαία υλικά.
Αυτά είναι τα Μέσα Ενημέρωσης των αστών. Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δημιουργούν εικονικές πραγματικότητες και εντυπώσεις. Εχουν μόνιμο στόχο την ποδηγέτηση εκείνων που εξακολουθούν να αγωνίζονται κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική. Υποτάσσουν τα πάντα στην υπόθεση υλοποίησης του μνημονίου και στήριξης της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου