Σελίδες

22 Ιουλ 2010

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

«Και σε αυτήν την πορεία, βέβαια, όλοι εσείς εδώ είστε κρίσιμος παράγοντας. Είσαστε αυτοί με τους οποίους θέλουμε να δουλέψουμε, για να μπορέσουμε να πάει η χώρα μπροστά». Με τα λόγια αυτά έκλεισε την προχτεσινή ομιλία στην εκδήλωση της Γιούρομπανκ του Ομίλου Λάτση ο Γ. Παπακωνσταντίνου και δεν μπορούσε να στείλει πιο ξεκάθαρο μήνυμα στο «εκλεκτό ακροατήριό» του. 

Ποιοι, λοιπόν, είναι αυτοί με τους οποίους θέλει να «δουλέψει» η κυβέρνηση «για να πάει τη χώρα μπροστά»; Αυτοί τουλάχιστον που άκουγαν τον υπουργό Οικονομικών ήταν 400 μεγαλοεπιχειρηματίες και μάνατζερ, οι οποίοι, σύμφωνα με το χτεσινό δημοσίευμα των «Νέων», «ισοδυναμούσαν με το 70% του ΑΕΠ»(!). 

Μπροστά σε αυτούς λοιπόν ο υπουργός μίλησε με τη γλώσσα της - ταξικής - αλήθειας και τους είπε όλα όσα ήθελαν να ακούσουν, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει την ικανότητα να φέρει σε πέρας την αποστολή που της έχει αναθέσει η πλουτοκρατία. Οποιος έκανε τον κόπο να διαβάσει την ομιλία του Γ. Παπακωνσταντίνου, πέρα από τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα δράσης, διακρίνει καθαρά το εξής μήνυμα: «Εμείς είμαστε η κυβέρνησή σας - Σε εσάς στηριζόμαστε και εσείς στηρίζεστε σε εμάς». Βέβαια, οι μεγαλοκαπιταλιστές δεν περίμεναν να τους το πει ο υπουργός, το διαπιστώνουν καθημερινά στην πράξη.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/7/10, 10:29 μ.μ.

    ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ... ΑΠΟΤΙΝΑΞΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ.
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δ.Ν.Τ. - ΛΑ.Ο.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή