Σελίδες

12 Ιουν 2010

«SLEVORY» Απέλυσαν εργαζόμενη που αρνήθηκε μείωση μισθού

Καταγγελία του Παραρτήματος Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Στην απόλυση της εργαζόμενης Δέσποινας Καλαντζάκη, επειδή αρνήθηκε να δουλεύει στα ρεπό της και να μειωθεί ο μισθός κάτω από τα όρια της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, προχώρησε η εργοδοσία της επιχείρησης «Slevory» στην Καλλιθέα.

Την απόλυση καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και υπογραμμίζει ότι η στάση της εργοδοσίας φανερώνει «πόσο ανεξέλεγκτοι και αδίστακτοι έχουν γίνει οι εργοδότες, που με τις πλάτες κυβέρνησης, ΕΕ και σε αγαστή συνεργασία με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα». Στόχος, όπως υπογραμμίζεται, είναι να μειωθεί ακόμα περισσότερο η τιμή της εργατικής δύναμης, πράγμα που θα γίνει κατορθωτό με την εφαρμογή όλων των προωθούμενων αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων.

Το Παράρτημα τονίζει ότι φρένο σ' αυτήν την καθολική και ολομέτωπη επίθεση μπορούν να βάλουν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους. «Με τη δημιουργία επιτροπών αγώνα - σημειώνει - στους χώρους δουλειάς και τις συνοικίες, τη συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο και το ΠΑΜΕ μπορούν να αποτρέψουν τις απολύσεις και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, ώστε οι εργαζόμενοι, σε συμμαχία με τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους να οικοδομήσουν το δικό τους μέτωπο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από το κυνήγι του κέρδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου