Σελίδες

12 Ιουν 2010

«MEDIA MARKT» - ΛΑΡΙΣΑ Ανακλήθηκε η απόλυση του συνδικαλιστή



Κάτω απ' την πίεση του αγώνα που δόθηκε με το κλαδικό συνδικάτο της περιοχής
Να πάρει πίσω την απόλυση του εκλεγμένουσυνδικαλιστή τουΣυλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, που είχε κάνει παραμονή της απεργίας στις 20 Μάη, αναγκάστηκε η εργοδοσία στο κατάστημα της πολυεθνικής «Μedia Markt», στη Λάρισα, ύστερα από τη δυναμική ταξική απάντηση που δόθηκε με αίτημα την επαναπρόσληψή του.
Ο συνδικαλιστής είχε απολυθεί, επειδή πρωτοστάτησε στην οργάνωση της δράσης των συναδέλφων του, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των ταξικών δυνάμεων. Υπενθυμίζουμε ότι η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, από κοινού με το Σύλλογο και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας είχαν οργανώσει μία σειρά ενέργειες και παρεμβάσεις (μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο «PantheonPlaza» όπου βρίσκεται το «Media Markt», παράσταση διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα Λάρισας, ανακοινώσεις στον Τύπο κλπ.).
Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, «αυτή η αγωνιστική στάση για κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο χώρο του εμπορίου και γενικότερα, οδήγησε στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας και την ακύρωση της απόλυσης». Και επισημαίνει «θεωρούμε την εξέλιξη αυτή μία σημαντική επιτυχία για τους αγώνες μας. Σε μία περίοδο που η εργατική τάξη στο σύνολό της δέχεται ολομέτωπη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά της, ήταν ένα μήνυμα πως δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα. Σε μία εποχή όπου αμφισβητείται η "νομιμότητα" των αγώνων μας, το δικαίωμά μας να παλεύουμε, η νίκη αυτή δείχνει τη δύναμη της οργανωμένης πάλης. Η οργανωμένη ταξική πάλη είναι αυτή που μπορεί να κάνει την τάξη μας την πιο ισχυρή. Τόσο ισχυρή που να επιβάλει ως νόμο το δικό της δίκιο. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα. Στην ένταση της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, στην αταλάντευτη πάλη ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Εξω απ' τον οργανωμένο ταξικό αντιμονοπωλιακό αγώνα δεν υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους. Γι' αυτό πρέπει να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ, που χαράζει αυτή την κατεύθυνση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γι' αυτό χρειάζεται να δυναμώσει η συσπείρωση στο ταξικό μας Σωματείο, να μαζικοποιηθεί με την εγγραφή δεκάδων νέων συναδέλφων. Ολοι στον αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα που επιβάλλουν τα μονοπώλια στη ζωή μας. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι οι εργαζόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου