Σελίδες

12 Ιουν 2010

Πληρώνουν προπαγανδιστές για να περάσουν τα μέτρα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ

Την «επικοινωνιακή διαχείριση» του μνημονίου είχε αναλάβει η εταιρεία CIVITAS, οργανώνοντας συναντήσεις της τρόικας με δημοσιογράφους

O ρόλος των διαφόρων διαφημιστικών εταιρειών, που αναλαμβάνουν με το αζημίωτο την προώθηση των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), αναδείχθηκε χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο «Ζήμενς», μέσα από την κατάθεση του Γ. Φλέσσα, επικεφαλής της εταιρείας επικοινωνίας CIVITAS.

Κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική, είπε ότι συνεργάστηκε με μια ευρωπαϊκή εταιρεία για λογαριασμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να προπαγανδίσει στη χώρα μας τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα που συναποφάσισε η κυβέρνηση με την τρόικα.

Ο Γ. Φλέσσας ανέφερε ότι ανάμεσα στα καθήκοντά του ήταν «να οργανώνει συναντήσεις της τρόικας» με δημοσιογράφους, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένα ονόματα. Η συνεργασία αυτή κράτησε για 40 μέρες, από τον περασμένο Μάη μέχρι και 15 μέρες μετά την ψήφιση του διαβόητου μνημονίου. Μάλιστα, η εταιρεία του αμειβόταν με 10.000 ευρώ το μήνα, προκειμένου να στέλνει στο ΔΝΤ τα αποκόμματα των εφημερίδων της χώρας μας που αναφέρονταν στα πρόσφατα οικονομικά μέτρα.

Με βάση τα λεγόμενα του Γ. Φλέσσα και τις επαφές της τρόικας με δημοσιογράφους, μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί διάφοροι μεγαλόσχημοι τηλεοπτικοί και όχι μόνο «αστέρες» κραύγαζαν στις οθόνες για την ανάγκη λήψης των αντιλαϊκών μέτρων, που τελικά πάρθηκαν.

Σχολιάζοντας την κατάθεση Φλέσσα ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, τόνισε ότι από τη σημερινή κατάθεση μπορούν να μάθουν οι εργαζόμενοι και ο λαός την τεράστια διαπλοκή σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και στο ρόλο των διαφόρων εταιρειών όσον αφορά όχι μόνο στην οικονομία αλλά συνολικά σε όλη τη βρώμικη λειτουργία. Πλέον, είπε, με τα χρήματα που αφαιρούν από τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και αλλού με τα οικονομικά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, πληρώνουν διαφημιστικές εταιρείες για να προπαγανδίσουν αυτά τα μέτρα.

Ο Γ. Φλέσσας είπε στην κατάθεσή του ότι συνεργαζόταν με τη «Ζήμενς» από το 2000 μέχρι το 2008 και ανέφερε ότι ο Χριστοφοράκος το 2006 του ζήτησε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κρίση που ξέσπασε με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής πολυεθνικής. Σε ερώτηση του Θ. Παφίλη εάν ο Χριστοφοράκος του ζήτησε να υποδείξει δημοσιογράφους για να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της δημόσιας εικόνας της «Ζήμενς», είπε ότι δε θυμάται κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου