Σελίδες

17 Ιουν 2010

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

   Πραγματικά ξεχειλίζει η υποκρισία από τους αστούς γιατί ένας καπιταλιστής προχώρησε την μετατροπή του πλωτού μουσείου «Γ. Αβέρωφ» σε σκυλάδικο της παραλιακής. 
Οι πάντες κατακεραύνωσαν την πράξη, από τους δημοσιοκάφρους μέχρι τον υπουργό Ευ. Βενιζέλο.
   Εφτασαν στο σημείο, μάλιστα, να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου «για τη βεβήλωση που έγινε στο θρυλικό «Αβέρωφ», για το οποίο έμελλε από εθνικό σύμβολο να μετατραπεί σε σκηνικό γαμήλιου πάρτι, με τσιφτετέλια και καρσιλαμάδες», όπως γράφουν οι φυλλάδες.

Μαλακίες. Σιγά μην τους έπιασε ο πόνος που εξευτελίζονται ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι. 

   Είναι η αστική τάξη διαχρονικά που επέτρεψε –αν δεν συνεργάστηκε μαζί τους- στους ξένους να λεηλατήσουν τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς.
 Είναι οι ίδιοι που και σήμερα με την αδιαφορία τους επιτρέπει να καταστρέφονται δεκάδες αρχαιολογικά μνημεία. 

   Αλλά γιατί κάνουμε αυτή την ιστορική αναδρομή;
 Χτές  θυμηθήκαμε –βλέποντας το βίντεο της αξέχαστης Μαλβίνας- ότι το ίδιο πλωτό μνημείο είχε χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό για να μεταδοθεί πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού;

  Πριν καιρό δεν φωτογραφιζόταν με φόντο την Ακρόπολη ένα τσουλάκι, διαφημίζοντας την πραμάτεια της; 
Και όλα αυτά με άδεια των αρμοδίων.

   Τότε γιατί δεν κουνήθηκε φύλλο; 
Απλώς τώρα η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία Κυριακάτικη φυλλάδα το έκανε πρωτοσέλιδο θέμα και βρήκαν την ευκαιρία πολιτικάντηδες και δημοσιοκάφροι να επιδοθούν σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας λες και δεν γνωρίζουμε το αξιακό τους σύστημα και την αστική ηθική που υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου