Σελίδες

12 Ιουν 2010

Καταγγελία για τα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα στη Μολδαβία

Η διαστρέβλωση της Ιστορίας και η αποδοχή των ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας για το σοσιαλισμό ανοίγει το δρόμο σε αντικομμουνιστικές διώξεις

Η μολδαβική κυβέρνηση, που πρόσφατα προχώρησε στην αναγνώριση της «προσφοράς» όσων Μολδαβών υπηρέτησαν στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας, έκανε ένα ακόμη βήμα. Συγκρότησε την «Επιτροπή για την καταδίκη του ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος» η οποία στις αρχές του μήνα πρότεινε την απαγόρευση των συμβόλων του κομμουνισμού, καθώς και της λέξης «κομμουνισμός», με τα παράγωγά της. Ηδη η κυβέρνηση της Μολδαβίας προωθεί τις συγκεκριμένες προτάσεις, που προσθέτουν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη και πρώτα και κύρια σε χώρες κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου απαγορεύονται τα ΚΚ (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία) και τα σύμβολα του κομμουνισμού (Ουγγαρία, Πολωνία).

Τώρα και στη Μολδαβία επιδιώκεται να απαγορεύσουν το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι, που συμβολίζουν την πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, το αίμα και τη θυσία εκατομμυρίων κομμουνιστών, που πρωτοστάτησαν στον αντιφασιστικό αγώνα και τη συντριβή του φασισμού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τους ταξικούς πολιτικούς αγώνες για το 8ωρο, την Κοινωνική Ασφάλιση, τη δωρεάν Παιδεία και Υγεία και άλλες κατακτήσεις, που πέτυχαν οι εργαζόμενοι με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, χάρη και στην ακτινοβολία που ασκούσε η σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ και σε άλλες χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Κατακτήσεις που σήμερα σφαγιάζονται από την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και την εκδήλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που δείχνει τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος. Ο αντικομμουνισμός πάει «χέρι - χέρι» με τις επιθέσεις που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι που καλούνται να «πληρώσουν» τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Βλέπουν να καταστρατηγούνται τα εργασιακά και τα πολιτικά τους δικαιώματα, βλέπουν να αυξάνονται οι άνεργοι, οι άστεγοι, να ιδιωτικοποιούνται οι επιχειρήσεις, η Παιδεία, η Υγεία κ.ά.

Ως βασικοί «πυλώνες» της όλης αυτής αντικομμουνιστικής επίθεσης έχουν αναδειχτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) και το Ευρωκοινοβούλιο, η Κοινοβουλευτική Συνέλευσης του Συμβούλιο της Ευρώπης και η ανάλογη συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η επιχείρηση αυτή συνδέεται με τις αδιάκοπες προσπάθειες της ανιστόρητης ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού, της παραχάραξης της Ιστορίας του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και του σοσιαλισμού, γι' αυτό κι επιβάλλει την απαγόρευση σ' οτιδήποτε θυμίζει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Στοχεύει, κυρίως, στις συνειδήσεις της νέας γενιάς, που επιδιώκει να τις εγκλωβίσει στον καπιταλισμό ως δήθεν τη μόνη προοπτική. Σε πολλές περιπτώσεις οι αντικομμουνιστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται όχι μόνον από τα συντηρητικά - δεξιά κόμματα, αλλά κι από τα σοσιαλδημοκρατικά. Ιδιαίτερη ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση φέρουν κι οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, που στην Ευρώπη συσπειρώνονται στο λεγόμενο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Κι αυτό γιατί το ΚΕΑ στέκεται εχθρικά προς τις κομμουνιστικές παραδόσεις και την πείρα του σοσιαλισμού στον 20ο αιώνα, έχει αποδεχτεί το βασικό ιδεολόγημα της «καταδίκης του σταλινισμού», απορρίπτει τις αρχές της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και τη συνεισφορά του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες της Κεντρικής κι Ανατολικής Ευρώπης προς τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Αυτή η απαγόρευση, που επιδιώκει η μολδαβική κυβέρνηση, όπως και άλλες απαγορεύσεις στις χώρες της ΕΕ, αποκαλύπτουν το ψεύδος και την υποκρισία της αστικής δημοκρατίας. Φανερώνει ότι οι κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί φοβούνται τη νέα αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού και επαναστατικού κινήματος γιατί γνωρίζουν πόσο μεγάλες και ανυπέρβλητες είναι οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, και ότι το μέλλον ανήκει σε μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ανήκει στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη συντροφική αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές της Μολδαβίας και τους διαβεβαιώνει πως θα βρίσκεται σταθερά και μαχητικά στο πλάι τους, για να αποκρουστεί ο αντικομμουνισμός και η τρομοκρατία όσων αγωνίζονται για το δίκιο και την προοπτική της εργατικής εξουσίας.

Καταγγέλλει την Μολδαβική κυβέρνηση και απαιτεί να σταματήσει αμέσως η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και κάθε αντικομουνιστικός νόμος και δίωξη σε βάρος των κομμουνιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου