Σελίδες

18 Ιουν 2010

Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι της «ΜΙΝΟΣ»


Κόντρα στην εργοδοσία, στους μηχανισμούς καταστολής και στην ταξική Δικαιοσύνη, οι εργαζόμενοι της «ΜΙΝΟΣ» στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις, συνεχίζουν τον αγώνα τους και την περιφρούρηση του εργοστασίου, απαιτώντας εδώ και τώρα την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται για τους τελευταίους 4 μήνες και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Χτες τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αποδέχθηκαν αίτημα της εργοδοσίας και εξέδωσαν απόφαση με την οποία της επιτρέπει να βγάλει εμπορεύματα από το εργοστάσιο, ενώ την ίδια ώρα αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους και προχώρησε στην παράνομη απόλυση και μάλιστα χωρίς αποζημίωση 16 από αυτούς που είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, που μαζί με τους εργαζόμενους οργανώνει την αντίστασή τους στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την προκλητική αντεργατική - φιλοεργοδοτική απόφαση του δικαστηρίου που επιβεβαιώνει ότι η Δικαιοσύνη είναι πια ένας ενιαίος αντεργατικός μηχανισμός μαζί με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, ότι η συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνει την άποψη των εργαζομένων ότι «η Δικαιοσύνη είναι βαθιά ταξική». Απόδειξη η απόφαση που επέτρεψε τη μεταφορά εμπορευμάτων από την εργοδοσία (κατά παράβαση ακόμα του γνωστού και απαράδεκτου άρθρου 99) από τα οποία οι εργαζόμενοι περιμένουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Δηλαδή, άφησε την εταιρεία να συνεχίσει να κλέβει τους εργαζόμενους.

Και σημειώνει το ΠΑΜΕ ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Βεργίνης (εταιρείας επιδοτημένης με δισεκατομμύρια από τα λεφτά των φορολογούμενων) είναι ο πρώην αντιπρόεδρος και σημερινό μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος.

Οι εργαζόμενοι της ΜΙΝΟΣ και το ΠΑΜΕ προειδοποιούν, την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία ότι δε θα ανεχτούν να βλέπουν απαθείς να κλέβει η επιχείρηση τους εργαζόμενους και να τους προστατεύει η κυβέρνηση, η «δικαιοσύνη» και η αστυνομία. Ξεκαθαρίζουν ότι την ευθύνη για ό,τι συμβεί από δω και πέρα έχουν εξ ολοκλήρου όλοι αυτοί. Και καλούν τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της πόλης, τη νεολαία να συμπαρασταθούν έμπρακτα και να εμποδίσουν το εργοδοτικό - δικαστικό έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου