Σελίδες

28 Μαΐ 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει δημοσίευμα του AFP και της «LE MONDE»

Κανένα αστικό ΜΜΕ δε λείπει από την επιχείρηση συκοφάντησης των ταξικών αγώνων


Αυτήν την «κοσμοπλημμύρα» στις 20 Μάη δεν την είδαν τα αστικά ΜΜΕ. «Είδαν» μόνο τους ...ευεργέτες ΔΝΤ - ΕΕ
Ενα κατάπτυστο δημοσίευμα, που αποτυπώνει την ανησυχία του ευρωενωσιακού κεφαλαίου για τους ταξικούς αγώνες, κυκλοφόρησε από τη γαλλική εφημερίδα «LE MONDE», σε συνεργασία με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανήμερα της τελευταίας πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, στις 20 Μάη.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις «δοκιμασίες» που είχε ο «δημόσιος τομέας» και οι «μεταφορές» λόγω της απεργίας. Απ' την άλλη, βέβαια, δεν ξεχνά να επιδοκιμάσει τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που μέσω του μηχανισμού δανειοδότησης βοηθούν την Ελλάδα να τακτοποιήσει τα χρέη της, δηλαδή να εξασφαλίσει χρήμα για να στηρίξει τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Την ίδια στιγμή κι ενώ στην Ομόνοια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και πραγματοποιούσαν μεγαλειώδη πορεία στο υπουργείο Εργασίας, η LE MONDE «είδε» τα εξής: «Με βάση τα λεγόμενα της αστυνομίας το ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικό μέτωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΕ, υπερ-ορθόδοξο), συγκέντρωσε περίπου 4.000 άτομα. Αποτρέποντας την οποιαδήποτε ενωτική πρωτοβουλία αυτοί οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι το υπουργείο Εργασίας φωνάζοντας συνθήματα όπως "Αντίσταση", "Τέρμα στην αντιλαϊκή πολιτική"».

Με επιστολή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η ανταπόκρισή σας για την απεργία στις 20 Μάη στη χώρα μας, όσον αφορά το ΠΑΜΕ είναι ανακριβής. Περιέχει, εκτός των άλλων, και στοιχεία ψευδή με στόχο να πληγεί η εικόνα του ταξικού κινήματος. Διαστρεβλώνετε τους στόχους του και αλλοιώνετε τη φυσιογνωμία του σκοπίμως.

Σας διαφεύγει ηθελημένα ότι σ' όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, κομμάτων της πλουτοκρατίας, το ΠΑΜΕ καταγράφηκε ως η δύναμη συσπείρωσης χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών. Στις συγκεντρώσεις του συμμετείχαν πάνω από 100.000 εργαζόμενοι, που προφανώς εσείς δεν είδατε. Δεν είδατε τα δεκάδες συλλαλητήρια σ' όλες τις πόλεις της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων. Δεν είδατε τις καταλήψεις που πραγματοποίησε σε διάφορα υπουργεία. Δεν είδατε τις δεκάδες παρεμβάσεις του ενάντια στα μονοπώλια που χτυπούν τη ζωή της εργατικής τάξης, τα δικαιώματά της.

Το ΠΑΜΕ είναι συσπείρωση συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστών, που παλεύουν με στόχους και προοπτική έτσι όπως καταγράφηκαν από την ίδρυσή του, τον Απρίλη του 1999 (στοιχεία υπάρχουν στην ιστοσελίδα του).

Σας καλούμε να επανορθώσετε και στο μέλλον να είστε περισσότερο προσεκτικοί στις ανταποκρίσεις σας και στην ενημέρωση που δίνετε στο κοινό σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου