Σελίδες

11 Μαΐ 2010

Ο φόβος της λαϊκής αντεπίθεσης

Αδιάψευστος μάρτυρας της απήχησης της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για έξοδο από την κρίση σε ρήξη με τα μονοπώλια, με ορίζοντα τη λαϊκή εξουσία, είναι η λυσσαλέα και οργανωμένη επίθεση που δέχεται από τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ.
Οταν υποχρεώνονται να αφιερώσουν τα κύρια άρθρα των κυριακάτικων εκδόσεών τους προκειμένου να συκοφαντήσουν τη δράση του ΚΚΕ, δε χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς ότι το ΚΚΕ μπαίνει στο στόχαστρο των «οργάνων» της πλουτοκρατίας, ακριβώς γιατί δεν μπαίνει στη λογική που θέλουν.
Γιατί συνεχίζει να προβάλλει την πολιτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων ως μοναδικής οριστικής διεξόδου από την κρίση, υπέρ του λαού.
Συνεχίζει να παλεύει ώστε να οργανωθεί ο λαός στη δική του συμμαχία, να ορθώσει το ανάστημά του.
Τα επιχειρήματά τους είναι αντάξια του φόβου που τους διακατέχει.
Τη στιγμή που εξαπολύουν την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του λαού και σαρώνουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών, έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΚΚΕ για «ακραίες πράξεις» που τάχα «δοκιμάζουν τα όρια του νόμου». Επειδή ακριβώς καλεί το λαό να αγωνιστεί για τα δικά του συμφέροντα.
Τη στιγμή που παραβιάζουν οι ίδιοι το Σύνταγμα, όπως με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα μετατροπής της «κύρωσης» της συμφωνίας με ΕΕ - ΔΝΤ σε απλή ενημέρωση, και το κάνουν όταν πρόκειται να αφαιρέσουν στοιχειώδη δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα από το λαό, επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου φωνάζοντας με όλη τους τη δύναμη «το ΚΚΕ δεν σέβεται το Σύνταγμα»... Είναι σίγουρο ότι και αυτή τη φορά θα σπάσουν τα μούτρα τους.
Οι εργαζόμενοι, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις, δείχνουν πως έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο, ότι η μόνη εναλλακτική λύση είναι η λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου