Σελίδες

19 Μαΐ 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ

Μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο στο ΚΚΕ και τους αγώνες της εργατικής τάξης

48 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα έστειλαν μηνύματα

Σε κάθε γωνιά της Γης βρίσκει απήχηση η πάλη που διεξάγουν το ΚΚΕ, το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας. Ετσι και μπροστά στο χτεσινό μεγάλο συλλαλητήριο του Κόμματος στην Αθήνα, έφτασαν μηνύματα από 48 κόμματα (ενώ εκπρόσωποι τεσσάρων ακόμα κομμάτων παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως). Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα αποσπάσματα από τα μηνύματα αυτά (με βάση το όνομα του κόμματος στο αγγλικό αλφάβητο), που αναδεικνύουν τη σημασία που έχει η ανάπτυξη ταξικών αγώνων των εργαζομένων σε μια χώρα για τον εμπλουτισμό σε πείρα της εργατικής τάξης σε ολόκληρο τον κόσμο και, ταυτόχρονα, τη μόνη προοπτική της πάλης των λαών, για τη ρήξη με τη στρατηγική του κεφαλαίου, την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΚΚ Αζερμπαϊτζάν

Στηρίζουμε πλήρως τη δράση σας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αζερμπαϊτζάν πάντα στηρίζει την ταξική πάλη, τη λαϊκή εξουσία και το σοσιαλισμό! Οι κομμουνιστές του Αζερμπαϊτζάν είναι αλληλέγγυοι με την πάλη των κομμουνιστών και το εργατικό κίνημα της Ελλάδας. Η υπόθεσή μας είναι δίκαιη! Εμπρός κομμουνιστές! Η νίκη θα είναι δική μας! Ζήτω η σοσιαλιστική επανάσταση!

Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό

Η αποφασιστικότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και του ΠΑΜΕ, η εντυπωσιακή αντίσταση των εργαζομένων της χώρας σας ενάντια στα σχέδια της ΕΕ και του ΠΑΣΟΚ προκαλούν θαυμασμό στους επαναστάτες όλου του κόσμου. Οι προβοκάτσιες και οι προσπάθειες να δυσφημιστεί το Κόμμα σας από τα αστικά κόμματα και τους οπορτουνιστές κάθε είδους δε θα μπορέσουν, είμαστε πεπεισμένοι, παρά μόνο να ενισχύσουν την ενότητα των Ελλήνων εργαζομένων. Οι Αλγερινοί κομμουνιστές και εργαζόμενοι στηρίζουν έντονα τον αγώνα σας.

ΚΚ Αυστραλίας

Το κόμμα μας παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα σας, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η ελληνική κρίση δεν είναι απλά ελληνικό πρόβλημα, αλλά ένα ευρύτερο διεθνές πρόβλημα που συνδέεται με την επίθεση των ιμπεριαλιστών στα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε αλληλέγγυοι με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και την προσπάθειά τους να αναπτύξουν και να οξύνουν την ταξική πάλη για την ανατροπή αυτής της εξουσίας και τη λαϊκή εξουσία.

ΚΚ Στυρίας (Αυστρία)

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον αγώνα του κόμματος σας και του ελληνικού λαού ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ που επιβαρύνει το λαό.

Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών

Ο ελληνικός λαός δείχνει σε όλο τον κόσμο πώς πρέπει να παλεύει κανείς για τα δικαιώματά του. Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε πως αυτή η αγωνιστικότητα των εργαζόμενων μαζών είναι δυνατή κυρίως επειδή υπάρχει πυρήνας, μια πραγματική ταξικά συνειδητοποιημένη δύναμη, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Η ιδέα της διαμόρφωσης λαϊκής εξουσίας στη βάση ενός λαϊκού μετώπου, μα κύρια η ιδέα της δημιουργίας λαϊκής οικονομίας ως όπλου ενάντια στην καπιταλιστική κρίση και την επίθεση του παγκόσμιου και του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου έχουν προβληθεί από τους Ελληνες κομμουνιστές και αποτελούν πολύτιμη νέα συμβολή στη μαρξιστική - λενινιστική σκέψη.

ΚΚ Βουλγαρίας

Στηρίζουμε θερμά τις προσπάθειές σας για συσπείρωση όλων των εργατών κάτω από τη σημαία της πάλης για το σοσιαλισμό, ενάντια στις απεχθείς, αντιλαϊκές και καταστροφικές πράξεις του διεθνούς κεφαλαίου, που στόχο έχουν την εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης.

Εκπληρώνοντας το διεθνιστικό μας χρέος είμαστε στο πλευρό σας σε αυτό τον ιστορικό αγώνα. Και ο δικός μας λαός καταληστεύεται και δέχεται χτυπήματα από το κεφάλαιο. Γι' αυτό και η πάλη μας απαιτεί κοινές προσπάθειες.

Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα

Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πάλη του ελληνικού λαού υπό την καθοδήγηση του ΠΑΜΕ και του ένδοξου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Πιστεύουμε στην τελική νίκη της εργατικής τάξης.

ΚΚ Βραζιλίας

Εκφράζουμε τη βαθιά αλληλεγγύη μας στο ΚΚΕ και όλο τον ελληνικό λαό για τη δικαίωση των αγώνων του. Σήμερα η Ελλάδα συμβολίζει τον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου ενάντια στα αιματηρά και παρασιτικά συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου.

Ο αγώνας των εργαζομένων και των λαών σίγουρα θα ανοίξει νέους δρόμους, για μια ελεύθερη Ευρώπη και έναν ελεύθερο κόσμο.

ΚΚ Βρετανίας

Χαιρετίζουμε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και τον αγώνα τους για την προστασία των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα. Είστε η εμπροσθοφυλακή των εργατών όλης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στην προσπάθεια των οργάνων της να ενισχύσουν τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Η αντίστασή σας δυναμώνει την αντίσταση όλων των εργαζομένων.


Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

Στηρίζουμε τον αγώνα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ενάντια σε αυτή τη νέα αστική επίθεση που ξεκίνησε στην Ελλάδα, αλλά σύντομα θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά του. Υπάρχει μόνο για την εξυπηρέτηση μιας χούφτας ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών που ζουν στις πλάτες των εργαζομένων στα εργοστάσια και στη γη, δηλαδή σε βάρος αυτών που παράγουν όλο τον πλούτο. Η εναλλακτική λύση στην καπιταλιστική κρίση είναι ο σοσιαλισμός.

Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Το Γαλλικό ΚΚ στέκεται στο πλευρό σας και είναι πλήρως αλληλέγγυο με τον ελληνικό λαό στην πάλη του κατά των μέτρων λιτότητας και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης χωρίς προηγούμενο, που του επιβάλλουν η εγχώρια κυβέρνηση, οι ηγέτες της ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας

Η κινητοποίηση που εντείνεται στη χώρα σας, καθώς και στην Πορτογαλία και την Ισπανία, ενάντια στην επίθεση του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των υπηρετών του μας κάνει αισιόδοξους. Μπορεί να οδηγήσει το κεφάλαιο στην αποτυχία και να προετοιμάσει τις συνθήκες για να ανατραπεί το καπιταλιστικό σύστημα και να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική πραγματική εναλλακτική λύση: το σοσιαλισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου